Vlast da uvede veću osnovicu za borce, a ne veću cijenu struje

Vlast da uvede veću osnovicu za borce, a ne veću cijenu struje

Borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih moraju biti poštovani, a Narodna skupština Republike Srpske mora ispraviti nepravdu prema njima i utvrditi veću osnovicu za njihova primanja. Ne može se tolerisati situacija da ima para za sve, a da se na ovim kategorijama štedi i da im se kaže: evo vam 4,4 KM za mjesec krvarenja u rovu“, rekao je član Predsjedništva SDS Milan Petrović, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini.

Petrović ističe da SDS raduje odluka Ustavnog suda Republike Srpske kojom je jasno rečeno da je Narodna skupština ta koja po Ustavu Srpske utvrđuje osnovicu za primanja boračkih kategorija.

“Da sad vidimo ko ima hrabrosti da se nazove ‘narodnim’ poslanikom, a glasa protiv interesa tog naroda. Ako imaju desetine i stotine miliona KM za razne softvere dvorskih firmi, mora biti para i za borce. Prvo borci, pa onda softveri i namješteni tenderi“, jasan je Petrović.

On ističe da, takođe, ne dolazi u obzir nikakvo poskupljenje struje.

“Nećemo dozvoliti vlasti da odluku Ustavnog suda o neustavnosti tarifnih blokova koristi za poskupljenje struje. Cijena struje mora biti vraćena na onu iz decembra 2022.godine. Juče smo čuli da su tri hidroelektrane u sastavu Elektroprivrede imale dobit od 35 miliona.

Direktor Elektroprivrede se pohvalio da je prošle godine zabilježena istorijska dobit, što znači da je ona iznosila preko 80 miliona KM. Dakle, sistem je održiv bez poskupljenja i nećemo dozvoliti da naduvane tendere i izvlačenje para u partijske fondove i firme plaća narod. Na poskupljenje neka zaborave“, poručio je Petrović.

(BN)

CATEGORIES
Share This