Vladin poklon Banjcu i „Mlječanici“ od milion KM

Vladin poklon Banjcu i „Mlječanici“ od milion KM

Vlada Republike Srpske pred sam kraj godine izmjenila je listu prioritetnih projekata iz programa javnih investicija kojim je za milion maraka „pojačala“ pomoć za banju „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici, saznaje portal CAPITAL

Naime, prvobitno je zdravstvenoj ustanovi koju vodi Darko Banjac lider Narodne partije Srpske bilo planirano šest miliona maraka.

Međutim, taj iznos je novom, dopunjenom odlukom povećan na sedam miliona.

Novac je namijenjen za adaptaciju i izgradnju novih smještajnih i terapijskih kapaciteta kojim se nastavlja finansiranje ove zdravstvene ustanove.

Podsjećamo, „Mlječanica“ je u oktobru ove godine otvorila novoizgrađeni hidroblok, hiperbarični centar i bungalove, a godinu dana ranije novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne njege.

Tom prilikom je najavljeno da se ide u izgradnju najmodernijeg zdravstveno-turističkog kompleksa u BiH, koji će uz podršku predsjednika i Vlade Republike Srpske u Mlječanici biti realizovani do početka 2025. godine.

Inače, Okružno javno tužilaštvo Prijedor ima formiran predmet koji se tiče određenih javnih nabavki u ovoj banji.

Većinu nabavki za “Mlječanicu” obavljala je firma “Šumil” u vlasništvu Milana Šuvka, a čiji je sin Miloš Šuvak Banjčev partijski kolega (NPS).

Ovom preduzeću su dodijeljivani milionski ugovori  a bavili su se od izgradnje pa do nabavke konzumnih jaja.

(Capital)

CATEGORIES
Share This