Vlada za „Srpska open“ dala 28 miliona maraka

Vlada za „Srpska open“ dala 28 miliona maraka

– Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas sednicu raspravom o Prijedlogu budžeta Srpske za narednu godinu.

Time je bar prema zvaničnim podacima, investicija u jednokratni teniski turnir progutala ukupno 43 miliona KM javnog novca.

On je pojasnio da je sa pozicije javnih investicija izdvojeno je 10 miliona KM, dok je Ministarstvo porodice omladine i sporta RS izdvojilo je oko 18 miliona KM.

„To je u konačnici 28 miliona KM, što je  izdvojila Vlada RS“, kazao je Višković.

Napomenuo je da je Grad Banjaluka za te potrebe izdvojio 15 miliona KM, čime je ovaj projekat, prema zvaničnim podacima, progutao ukupno 43 miliona KM.

Višković je rekao i da ne zna ko su izvođači radova na projektu te da ne zna ko je raspisivao javne nabavke.

„To pitanje treba postaviti Teniskom savezu RS, oni  su sve to radili“, kazao je Višković.

Premijer je o ovoj temi govorio u sklopu sjednice Narodne skupštine RS što predstavlja jednu od rijetkih prilika u kojoj se predstavnici republičkog nivoa vlasti oglašavaju o ovoj temi.

Podsjećamo, portal CAPITAL je od samog početka pisao o nepravilnostima vezanim za izgradnju teniskog kompleksa na kojem se odigrao ATP 250 turnir „Srpska open“.

Kroz seriju tekstova smo ukazivali da su netransparentno potrošene desetine miliona maraka javnog novca, bez tendera, a da su dozvole izdavane naknadno, u „hodu“, dok je trajala izgradnja arene.

Iako su pred održavanje turnira u aprilu iz Teniskog saveza RS poručivali da će po okončanju takmičenja položiti račune javnosti i objasniti gdje je „svaka marka otišla“, to se još nije dogodilo.

Redakcija CAPITAL–a je više puta tražila te informacije od Saveza i pored obećanja da će nam dostaviti tražene podatke, to se nije dogodilo.

Iako je turnir održan u aprilu još nije poznato kakva će biti vlasnička struktura nad ovim objektom i da li će on biti predat na upravljanje Gradu Banjaluka, kako je to najavljivao gradonačelnik Draško Stanivuković.

(Capital) Foto: Capital

CATEGORIES
Share This