Vlada Srpske ulaže 20 miliona u hotel na Jahorini

Vlada Srpske ulaže 20 miliona u hotel na Jahorini

Vlada Republike Srpske nastavlja sa gradnjom hotela Partizan na “Jahorini”. Nakon što je sa firmom “Bauwesen” raskinut ugovor, raspisan je novi tender vrijedan 20 miliona maraka.

Projektom je predviđeno da hotel posjeduje 19 apartmana i 20 soba, recepciju, ostavu za kofere, salu za ručavanje, kuhinju, restoran i kafe namijenjen gostima koji nisu stalni korisnici hotela. U sklopu hotela je i moderan Spa centar sa svim neophodnim sadržajima.

U spa dijelu predviđen je prostor za bazen, muške i ženske svlačionice sa tuševima i wc-ima, prostor za saunu, parno kupatilo, tepidarijum, đakuzi.

S obzirom da na lokaciji novog hotela postoji objekat nekadašnjeg doma “Partizan” plan je da se on sruši i da se na njegovom mjestu izgradi hotel od preko 3.600 kvadrata korisnog prostora.

Traži se izvođač koji posao treba da uradi po sistemu ključ u ruke i to za 20 mjeseci od potpisivanja ugovora.

Ponude se primaju do 12 februara a od potencijalnih firmi se traže garancije u vrijednosti od 1,5 odsto radova.

Podsjećamo, Vlada, odnosno Ugostiteljski servis Republike Srpske je sa firmom “Bauwesen” iz Lazarevca u oktobru 2021. godine potpisao ugovor o projektovanju, rekonstrukciji i adaptaciji hotela.

Iako je ovo preduzeće, a koje je u međuvremenu otišlo u stečaj, bilo poznato po tome da ne poštuje ugovorene obaveze i kasni sa projektima na kojima je angažovano, dobili su posao.

Kada se ispostavilo da su nesposobni za ovaj posao, Ugostiteljski servis je bio prinuđen da raskine ugovor o čemu smo pisali u tekstu “Vlada „izvisila“ za hotel, firma iz Srbije protjerana sa Jahorine”.

Šta su za vrijeme dok su boravili na Jahorini uradili, nije poznato. Iz Ugostiteljskog servisa su obećali da će nam na naša pitanja, među kojima je i ovo, odgovoriti nakon praznika.

(Capital) Foto: katera.news/Klix

CATEGORIES
Share This