Vlada Srpske daje još pet miliona maraka “Mlječanici”

Vlada Srpske daje još pet miliona maraka “Mlječanici”

Vlada Srpske dopunila je Odluku o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija RS za finansiranje iz budžeta u 2024. godini, sa raspodjelom sredstva, kojom će biti finansirano ukupno 12 projekata u iznosu 58,3 miliona KM.

Saopšteno je ovo nakon današnje sjednice Vlade, dodajući da izmjenom odluke u prioritetne projekte, koje je Vlada ranije utvrdila, je uvršten i nastavak finansiranja projekta “Adaptacija postojećih i izgradnja novih smještajnih i terapijskih kapaciteta u JZU SBFMR “Mlječanica” Kozarska Dubica, nastavak finansiranja“, u iznosu od pet miliona KM.

Na čelu ove zdravstvene ustanove nalazi se Darko Banjac, kadar NPS-a.

„U toku 2023. godine su započeti projekti izgradnje sportskih terena, izgradnja objekta vešeraja, radovi proširenja restorana, ugradnja agregatske jedinice sa instalacijom, kao i asfaltiranje saobraćajnica unutar kompleksa, a za završetak navedenih radova neophodna su sredstava u iznosu od 4 miliona KM“, stoji u saopštenju.

U toku 2024. godine planirana je izgradnja vještačkih jezera sa šetališnim zonama u vrijednosti oko 6.000.000 KM, te novog smještajnog objekta vrijednosti oko 7.000.000 KM.

„S tim u vezi je ova zdravstvena ustanova uputila prijedlog da novi projekti budu uvršteni u Program javnih investicija RS, te da se odobre sredstva u iznosu od 9.000.000 KM od čega je 4.000.000 KM za završetak započetih projekata, a 5.000.000 KM za nove projekte.

Na osnovu navedenog odobreno je da se za projekat „Adaptacija postojećih i izgradnja novih smještajnih i terapijskih kapaciteta u JZU SPFMR “Mlječanica” Kozarska Dubica – nastavak finansiranja“ obezbjede sredstva na poziciji „Javne investicije“ u 2024. godini u iznosu od pet miliona KM“, saopšteno je iz Vlade RS.

(BN) Foto: Arhiv

CATEGORIES
Share This