Vaskršnji sabor Srba se odlaže

Vaskršnji sabor Srba se odlaže

Vučić i Dodik dogovorili da se veliki skup održi nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u SB UN.

Dvojica predsjednika razmatrala su sva aktuelna pitanja iz regiona i dogovorili se da se veliki Vaskršnji Sabor srpskog naroda odloži i održi po usvanju rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Vučić je posebno izvijestio Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN povodom prijedloga Njemačke i drugih velikih sila da se usvoji rezolucija o Srebrenici.

Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cijenu.

Takođe, Vučić je obavijestio Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti, ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Dodik je obavijestio Vučića o svojoj posjeti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posjete. Istovremeno, Dodik je zatražio od Vučića da Sabor srpskog naroda, Republike Srbije i Republike Srpske, bude održan odmah po usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.

Vučić prihvatio Dodikovu ideju

Vučić je prihvatio ideju Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji, piše Blic.

CATEGORIES
Share This