Teško onome kome Dodikovi pomažu, kad tad će ih to preskupo koštati

Teško onome kome Dodikovi pomažu, kad tad će ih to preskupo koštati

– To što kaže prestolonaslednik Dodik, kako je Milojko Spajić svojevremeno dolazio kod njega u Banjaluku kako bi mu se pomoglo na jačanju političke organizacije kojoj pripada nije ni jednog momenta iznenađujuće. Tu zapravo samo iznenađuje to što Dodik mlađi takve detalje otvoreno iznosi u javnost, što otkriva stari porodični manir Dodikovih da su skloni da igraju na dvije karte a kada interesi jenjaju onda su skloni sve uraditi kako bi devalvirali svog nekadašnjeg saradnika.

Ovo je kazao šef poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica, komentarišući jučerašnju izjavu Igora Dodika, organizacionog sekretara SNSD-a i sina predsjednika Republike Srpske o crnogorskom premijeru,

„Nije gospodski ali sa druge strane nije ni zabranjeno u politici“, navodi Govedarica i dodaje da se sjeća kako je nekada ranije stari Dodik na identičan način propirao kroz prljavu vodu mnoge druge koji mu nisu bili po volji.

„Poduži je spisak tih ljudi, od nekadašnjih SDS-ovaca i ostalih sa političke scene u Republici Srpskoj do Borisa Tadića i drugih. Da ne spominjem uvrede na račun Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. Dodikovi su naprosto takvi karakteri. Djeluje pomalo neprimjereno ali se javnost u Republici Srpskoj  navikla na takav nivo komunikacije. Sada neka se navikavaju i ostali koji su sa njima tikve sadili“, naglašava Govedarica.

Kao što rekoh, kaže on, skloni su da igraju na dvije karte.

„Iz ove izjave vidi se da su Dodikovi uradili dosta toga, naravno tajno da izađu u susret političkoj organizaciji „Evropa sad“ dok su istovremeno i otvoreno preferirali „Кoaliciju za budućnost Crne Gore“ odnosno našu, kako to mi volimo da kažemo srpsku opciju u Crnoj Gori“, kaže Govedarica i dodaje da je slikovita stara izreka da jedino sira ima džabe u mišolovci.

„Sve u svemu, izgleda da je Spajić jedan od rijetkih koji ih je uspio izvarati. Čestitao bih Spajiću ali mi ne prija što se u svemu tome crnogorski premijer morao ograditi od Dana Republike Srpske“, kazao je Govedarica.

Podsjetimo da se organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik,  juče okomio na predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića zbog njegovih izjava o Danu Republike Srpske.

„Milojko Spajić, sa kojim sam imao jako korektan odnos, pomagao mu da digne stranacku infrastrukturu u CG i koji je dolazio u Banjaluku da podrži Dan Republike Srpske i koji se divio kako se borimo sa svim, nakon Eskobara dobije amneziju i izjavi kako je Dan Srpske neustavan“, naveo je, između ostalog, Igor Dodik.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This