Tajna Đedove rakije

Tajna Đedove rakije

Nikada ne pijem rakiju, jer mi ne prija, ali ako nekada odlučim da pretulim po koju to će sa svakako biti čuvena i čudesna Đedova rakija, sa ranča Dodikovih u Bakincima kod Laktaša.

Od rakije obično se ljudima pamet prevrne, postanu agresivni, svađaju se, raspravljaju, fizički sukobljavaju a samo Đedova rakija ima suprotan efekat, smiruje tenzije, posebno među političarima i vladajućoj koaliciji.

Sinoć su se u Bakincima, na Dodikovom ranču, sastali lideri SNSD-a, HDZ-a i Trojke, iza očiju javnosti razgovorali o aktuelnoj krizi i problemima. Ne znam šta je ko konzumirao, ko je koliko popio, ali se može naslutiti da je eliksir zvani Đedova rakija ponovo djelovao pozitivno.

Dodik je nakon sastanka, koji je bio zatvoren za javnost, objavio na društvenim mrežama da je sastanak bio konstruktivan, da je postignut napredak u dogovoru oko Izbornog zakona BiH, te da bi tobože konačan dogovor mogao biti postignut u februaru.

Čović je čest gost u Bakincima, na Dodikovom ranču osjeća se kao kod svoje kuće, a zanimljivo da su Konaković, Nikšić, Forto i ostala družina crne bošnjačke „Trojke“ došli na noge i poklonjenje Dodiku na njegov privatni ranč u trenutku dok on iznova prijeti, bolje reći otrcano blefira, pričama o referendumu, samostalnosti, razdruživanju BiH. Kakvo javno  poniženje i šamar, bruka, sramota i transfera blama.

Za one koji ne čitaju između redova treba ogoliti cilj i pozadinu sastanka iza zatvorenih vrata. Učesnicima sastanka ne odgovara uvođenje skenera i opreme koja bi ih dalje spriječila da kradu glasove, kao do sada, pa pokušavaju kupiti vrijeme a Dodik najavljuje dogovor u februaru.

Oni koji godinama ne mogu ništa da se dogovore i usvoje izmjene ključnih zakona, kakav je Izborni zakon, sada će tobože da se nešto dogovore za mjesec dana?

Jasno je da žele spriječiti Šmita da uvede skenere, kako je najavio, obečavajući da će sami to da urade, pa će to odlagati mjesecima, možda nešto i usvojiti u prvom čitanju u Predstavničkom domu BiH, a onda čekati da prođe vrijeme do aprila, kad će biti nemoguće da se uvedu skeneri jer neće biti vremena za obuku, tehničke pripreme, a vlastodršci će moći da pokradu još jedne izbore.

Ne vjeruj Danajcima i Dodiku ni kada ti darove nosi! Detaljniji osvrt o sastanku u Bakincima, na ranču Milorada Dodika, i tajni Đedove rakije u video prilogu….

(Nebojšavukanović.info)

CATEGORIES
Share This