Srpska bi bila u velikom problemu bez Srbije (VIDEO)

Srpska bi bila u velikom problemu bez Srbije (VIDEO)

Republika Srpska više nego ikad oslonjena je na Srbiju, a nova Vlada Srbije, prema mišljenju analitičara, nastaviće sa pomaganjem i ulaganjem u Srpsku.

Punopravno članstvo u EU,  odbrana suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti zemlje, strateško partnerstvo sa Kinom i Rusijom, dobri odnosi sa Amerikom – nova Vlada Srbije postavila je jasne ciljeve, a jedan od bitnijih je, prema riječima direktora lista ,,Borba“ Andrije Jorgića, stabilna i jaka Republika Srpska.

„Bez Srbije Republika Srpska bi bila u velikom problemu. To svi znamo, mi smo jedan narod. Moramo da učinimo sve da poboljšamo uslove. Mislim da je ovo Vlada kontinuiteta, ulagala je i pomagala Republici Srpskoj. Ako stvorimo dobre uslove uslove za život, kad počnemo da se bavimo ekonomijom, neko postrojenje da se otvori u Republici Srpskoj“, rekao je Jorgić.

Za mir i blagostanje treba se boriti radom, znanjem, kreativnošću i dobrom voljom prema svima koji su spremni da iskreno prihvate pruženu ruku saradnje, kako bi cijeli region krenuo putem napretka, stava je analitičar Srbislav Filipović koji ističe da je krajnje vrijeme da se pogleda u zajedničku budućnost.

„Ovdje neka djeca treba da nastave da žive, sve što se radi i u Srbiji i u Hrvatskoj i drugim zemljama, sve će to biti džabe i donacije Kine i EU ako djeca ne ostanu ovdje i više se rađala u ovim krajevima“, navodi Filipović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svojom politikom pokrenuo je talas promjena na bolje, saglasni su analitičari:

„Samim tim što se Vučić vidio sa Šmitom i što se Šmit vidio sa patrijarhom signal je da se ide u dobrom pravcu i da se radi na tome da se otople odnosi i da Republika Srpska ne smije da bude u problemu i svi treba da znaju da mi Republiku Srpsku gledamo kao svoju i rijeka Drina nije nešto što nas razdvaja, ona nas spaja“, jasan je Jorgić.

Svaku dobru priču i namjeru koja ide prema Srbiji treba iskoristiti, istakli su analitičari u emisiji ,,Globalno“, navodeći da je jedna takva i dobar odnos sa Kinom, te posjeta predsjednika Si Đinpinga Beogradu.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This