Sofija, Dejan i Milovan su radost i ponos našeg grada

Sofija, Dejan i Milovan su radost i ponos našeg grada

Sofija, Dejan i Milovan i sva naša vrijedna i talentovana djeca su radost i ponos našeg grada, a Savindan je najprikladniji dan kada se ovakvoj djeci možemo zahvaliti.

U Bileći je danas proslavljena krsna slava i Dan opštine Sveti Sava, a na Svetosavskoj akademiji, koju priređuje SPKD „Prosvjeta“ Bileća  uručene su nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima.

Najbolji sportista za 2023. godinu je Sofija Ilić, članica Karate kluba „Hercegovac“. Drugo mjesto je fudbaler Dejan Popara, a treće Milovan Babić, član Džudo kluba „Hercegovac-Dijamant“.

Povelja opštine za istaknutog pojedinca pripala je profesoru doktoru Milošu Duki, dok je najuspješniji kolektiv Fudbalski klub „Hercegovac“.

Takođe su dodijeljene i zahvalnice i to novinaru Nebojši Kolaku za dokumentarno-igrani film „Monah“ i Udruženju građana „EHO“ za uspješan rad.

Svetosavsku besjedu govorio je profesor Radmilo Pekić, a u programu su učestvovali glumac Aleksandar Dunić iz Beograda, hor „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ iz Trebinja i učenici SŠC „Golub Kureš“ iz Bileće.

ISTOK

CATEGORIES
Share This