Potrošeno 60.000 KM u restoranima i hotelima, među njima i „Agape“

Potrošeno 60.000 KM u restoranima i hotelima, među njima i „Agape“

Građani Republike Srpske platiće skoro 60.000 KM za hranu i piće koju su prošle godine konzumirali članovi Vlade Republike Srpske u nekoliko hotela i restorana u Srpskoj.

Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske je, naime, 31. januara prošle godine sklopio jednogodišnji ugovor za hotelijerske i ugostiteljske usluge sa više hotela i restorana u Srpskoj, a zanimljivo je da se među ugovorima našao i jedan sklopljen sa turističkom agencijom “Sky2travel” d.o.o.

Prema saznanjima Srpskainfo, ugovor koji je Ugostiteljski servis Vlade Srpske sklopio sa ovom agencijom iznosi čak 30.058 KM, ali je nepoznato za šta je tačno ova agencija angažovana, odnosno da li je preko nje ugovoren hotelski smještaj za članove Vlade Srpske ili neko putovanje van granica BiH.

Među onima sa kojima je Ugostiteljski servis Vlade Srpske sklopio ugovor za hranu i piće našao se i restoran “Agape” u vlasništvu Gorice Dodik, kćerke Milorada Dodika, a koji je poznat po raznim internacionalnim jelima, između ostalih i sušiju.

Sudeći po tom ugovoru, “Agapeu” je uplaćeno 5.742 KM za hranu i piće koju su prošle godine konzumirali članovi Vlade Republike Srpske.

Pored toga, članovi Vlade su se “čašćavali” i u Hotelu “Nar” u Trebinju gdje su potrošili 10.361 KM bar ako je vjerovati ugovoru koji je Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske sklopio sa preduzećem “Mediterana” u sklopu kojeg posluje ovaj hotel.

Ugovor je sklopljen i sa preduzećem “Globus” doo u sklopu kojeg posluje istoimeni restoran u Bijeljini, a u njemu je potrošeno 7.161 KM.

Članovi Vlade su jeli i pili i u restoranu “Stara Ada” u Banjaluci gdje su potrošili 1.708 KM, ali počastili su se i sa jagnjetinom u poznatom banjalučkom restoranu “My way” gdje je potrošeno 2.535 KM.

Manje sume novca potrošene su i u hotelu Vidikovac u Zvorniku, te hotelu “Courtyard by Marriott” u Banjaluci.

(Srpskinfo) Foto: Vlada RS

CATEGORIES
Share This