„Pošte Srpske“ kupile objekat, radnici protiv

„Pošte Srpske“ kupile objekat, radnici protiv

– Pošte Republike Srpske preuzele su ključeve poslovnog prostora u Glamočanima u kojem je nekada radio salon namještaja „Kesten“, čime je okončan 5,5 miliona maraka vrijedan posao kupovine objekta za sorting centar, saznaje portal CAPITAL.

Primopredaja je završena danas oko 10 časova, a firmi „X express“, koja je „Poštama“ prodala nekretnine novac je u cjelosti isplaćen prošle sedmice.

Riječ je o prostoru na tri etaže, sa pomoćnim magacinom od oko 400 kvadrata na parceli od 18 dunuma.

„Pošte“ su novac obezbijedile kredita. Saglasnost za zaduženje uprava je dobila od Nadzornog odbora.

Pet miliona maraka su dobili od Investiciono – razvojne banke Republike Srpske, a za ostatak od 500.000 KM su podigli još jedan kredit.

Kredit od pet miliona će se vraćati u narednih pet godina. Mjesečni iznos glavnice je 83.333,33 KM dok su troškovi kamata po kreditu promjenjivi.

Samo u 2023. godini po osnovu kamata će morati da plate preko 60.000 KM.

Kredit od pola miliona maraka „Pošte“ su uzele sa rokom otplate od tri godine, a mjesečna rata će biti oko 15.000 KM.

Zanimljivo je da će se o kupovini objekta izjašnjavati akcionari na sjednici zakazanoj za 30. oktobar iako je sve po ovom pitanju završeno.

Radnici bili protiv

Treba napomenuti da su radnici „Pošta Srpske“ bili protiv ideje za kupovinu prostora.

Kako smo to pisali u avgustu ove godine oni su se žalili da objekat nije prilagođen njihovim potrebama, da je daleko od centra Banjaluke i da nema adekvatnog prilaza. Takođe, smatrali su da je bolja ideja graditi vlastiti prostor. Međutim, uprava nije imala sluha za njih.

Sa druge strane u „X Expressu“ su tvrdili da je za taj novac ovo javno preduzeće dobilo funkcionalan objekat koji ne traži dodatna ulaganja i po izuzetno povoljnoj cijeni.

(Capital) Foto: Agencije

CATEGORIES
Share This