Podanički odnos lokalnog SNSD-a doveo do razvojne, privredne i ekonomske stagnacije Pala!!!

Podanički odnos lokalnog SNSD-a doveo do razvojne, privredne i ekonomske stagnacije Pala!!!

Podanički odnos rukovodstva opštine Pale prema Olimpijskom centru Jahorina je, na štetu svih građana Pala, očigledan kroz brojne primjere djelovanja opštinskog rukovodstva i skupštinske većine, smatraju u Opštinskom odboru Srpske demokratske stranke Pale.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS Pale Dušan Gazivoda rekao je da je najbolji primjer za to ustupanje parking prostora na teritoriji koja pripada opštini Pale, po cijeni od 100.000 KM za cijelu sezonu.

„Prema mojim saznanjima, toliko novca OC Jahorina zaradi na tim parkinzima za svega nekoliko dana u špicu sezone, tako da je sramotno obrazloženje opštine Pale da nije u mogućnosti da organizuje čišćenje i naplatu tih parking prostora, jer i sam OC angažuje privatne firme da vrše čišćenje parkinga“, rekao je Gazivoda.

Gazivoda je podsjetio da je prije nekoliko godina opština Pale sklopila sporazum sa OC Jahorina o korištenju parkinga na planini na osnovu kojeg će OC kao naknadu za dobijeno zemljište kupiti sanitetsko vozilo paljanskom Domu zdravlja.

“ Nakon što su svi predviđeni rokovi istekli, konačno su se iz OC-a smilovali da kao neki poklon, a ne kao svoju obavezu, kupe i isporuče sanitetsko vozilo. Međutim, vozilo je već bilo registrovano na OC Jahorina! U Domu zdravlja nisu htjeli da koriste vozilo dok se ne registruje na Dom zdravlja, jer bi to bilo u suprotnosti sa zakonom. Vozilo sada stoji i ne koristi se“, rekao je Gazivoda.

Za korištenje parkinga na Jahorini, opštini ništa nije plaćeno te godine, a nikome iz opštine ne pada na pamet da postavi pitanje direktoru OC-a o ovome, ili to, jednostavno, ne smiju, kažu u paljanskom SDS-u.

Gazivoda kaže da očigledan primjer podaničkog odnosa opštine Pale prema OC Jahorina predstavljaju i izmjene regulacionih planova.

„Skupštinska većina i načelnik ponašaju se kao servis za ispunjavanje i parafiranje želja OC Jahorina. Imamo situaciju da se na Jahorini dešava potpuna urbanizacija planine, iako de fakto u OC-u nemaju nikakve nadležnosti za to, takve odluke su u potpunosti u nadležnosti opštine Pale“, rekao je Gazivoda.

On smatra da su isključivi krivci za takvo stanje načelnik opštine Boško Jugović i skupštinska većina, a da se upravo na ovoj temi najbolje vidi podanički odnos bez ikakvog formalnog karaktera.

“ Treba navesti i preprodaju zemljišta koje je bilo u svojini opštine Pale, ali je po izuzetno niskoj cijeni skoro poklonjeno OC-u, za, kako se do tada tvrdilo, izgradnju kaskadnog parkinga i polazne stanice gondole. Kasnije je na malom dijelu tog zemljišta izgrađena polazna stanica, a ostatak zemljišta je preprodat privatnim firmama koje su čak dobile i dozvolu za gradnju objekata. A načelnik je istovremeno tvrdio da je zemljište privedeno prvobitnoj namjeni“, kaže Gazivoda.

Iz OO SDS Pale naveli su da na samom ulazu u Jahorinu postoji veliki plac na kojem je planirana izgradnja hotela, dok u „papirima“ stoji da je tu izgrađen kaskadni parking!!!

“ Sve ovo je, nažalost, dovelo do toga da rukovodstvo opštine potpuno izgubi autoritet odlučivanja na svojoj teritoriji. I nemoćno je da zaštiti interese opštine i njenih građana!“, rekao je Gazivoda.

ISTOK

CATEGORIES
Share This