Počasni konzul Bjelorusije bahato se ponašao (ViDEO)

Počasni konzul Bjelorusije bahato se ponašao (ViDEO)

Direktor „Sarajevo-gasa“ iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek i njegov vozač biće prekršajno sankcionisani zbog “nedoličnog ponašanja prema policijskim službenicima i kršenja saobraćajnih propisa”.

Prema pisanju portala Klix, osim toga, MUP Kantona Sarajevo će se pismeno obratiti i Ministarstvu spoljnih poslova BiH u vezi daljnjeg postupanja s obzirom na to da je Elek počasni konzul Bjelorusije i koristi vozilo sa diplomatskim tablicama.

Kako je naveo MUP Kantona Sarajevo, policija je tokom jučerašnjeg dana evidentirala prekršaje “vožnja po površini namijenjenoj za kretanje pješaka” i “nepostupanje po naredbama i znakovima koje izdaje ovlašteno službeno lice” Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koje je počinio Elekov vozač.

– Vozač je upravljao vozilom po trotoaru ulice Safeta Hadžića u pravcu naselja Švrakino Selo, ugrožavajući kretanje pješaka, pri čemu se oglušio o naredbu ovlaštenog službenog lica da pomjeri vozilo sa trotoara. Takođe, evidentiran je i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira “ometanje i omalovažavanje ovlaštenog službenog lica“, a koje je počinila osoba koja je u prethodno pomenuto vozilo sjela na mjesto suvozača – naveli su u policiji za Klix.

Podsjetimo, Elekov vozač je parkirao automobil sa diplomatskim tablicama na trotoar ispred Suda BiH, a na instrukciju policajca da pomakne automobil Elek ga je verbalno napao pozivajući se na diplomatske tablice.

– Mi imamo diplomatski imunitet. Moraš se ponašati pristojno i kulturno prema licima koja imaju diplomatski imunitet. Divno i kulturno: “izvinite vaša ekselencijo”. Slušaj šta sam ti rekao – rekao je Elek policajcu.

(Srpskainfo) Foto: Avaz/Youtube

CATEGORIES
Share This