Petrović: Sve što kažem i obećam bude ispunjeno

Petrović: Sve što kažem i obećam bude ispunjeno

„Nijedan grad u regionu ne izdvaja veća sredstva za oblast agrara od Bijeljine u ovom trenutku“, kaže Petrović i dodaje da sve što kaže i obeća bude i ispunjeno.

Danas se završava isplata podsticaja za pšenicu u iznosu od 10 pfeninga po kilogramu za sve poljoprivredne proizvođače kako je i obećano!

Ovo je na fejsbuk profilu objavio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, navodeći da je podsticaje dobilo ukupno 1253 poljoprivrednih proizvođača.

„Za isplatu samo podsticaja za pšenicu iz budžeta za prošlu godinu izdvojeno je rekordnih 1.673.408,82 КM“, navodi Petrović i naglašava da je ovo rekordan iznos isplata podsticaja za pšenicu ne samo za Bijeljinu, ne samo za lokalne zajednice u Srpskoj, ne samo za lokalne zajednice u BiH, ne samo za lokalne zajednice u regionu, već u Evropi!

„Nijedan grad u regionu ne izdvaja veća sredstva za oblast agrara od Bijeljine u ovom trenutku“, kaže Petrović i dodaje da sve što kaže i obeća bude i ispunjeno.

„Za sve naredne godine da znate, svaki put će podsticaji za pšenicu biti isplaćivani u periodu januar-februar za prošlu godinu. Tako da će podsticaji za pšenicu za 2024.godinu biti isplaćivani tokom januara i februara 2025.godine“, objašnjava Petrović.

On je najavio da u ponedeljak počinje isplata podsticaja i subvencija za druge kulture i oblasti u poljoprivredi.

„Tokom sljedeće sedmice biće isplaćene subvencije za kupovinu seoskih kuća za sve one koji su ostvarili uslove. Za oblast poljoprivrede Grad  na godišnjem nivou iz budžeta izdvaja od 3 do 4 miliona КM.

Za one koji se pitaju gdje završava novac iz budžeta, Petrović najavljuje da će ove godine biti isplaćeno i 50% iznosa od procijenjene štete od olujnog nevremena koje je Semberiju zadesilo prošle godine.

On je izrazio zahvalnost Odjeljenju za poljoprivredu na čelu sa Sretenom Vučkovićem.

„Nema stajanja, ulaganja u fabriku na otvorenom koju Semberija ima tek predstoje i biće svake godine na većem nivou! Кada pošteno radiš, uvijek ima para uprkos brojnim zaduženjima, kreditima i opstrukcijama! Idemo dalje zajedno jer narodu vraćamo narodno“, poručio je Petrović.

(BN) Foto: Fejsbuk

CATEGORIES
Share This