Parlament BiH će tri limuzine platiti 296.460 KM i to firmi koju su u septembru odbili?!

Parlament BiH će tri limuzine platiti 296.460 KM i to firmi koju su u septembru odbili?!

Posao ide firmi AC Quattro, a prihvaćena je ista ponuda koja je odbijena u septembru. AC Quattro je bio jedini ponuđač na tenderu.

Parlamentarna skupština BiH je nakon određene trakavice kupila tri skupocjene limuzine čija konačna cijena s uračunatim PDV-om iznosi 296.460 KM. Prema odluci Kolegijuma Sekretarijata PS BiH za najpovoljnijeg ponuđača za nabavku službenih vozila izabrana je firma AC Quattro iz Sarajeva.

Kupljena su tri VW-a marke Arteon 2.0. TDI DSG, a koji pojedinačno (bez PDV-a) koštaju po 84.461 KM.

Međutim, zanimljivo je da je Kolegijum Sekretarijata PS BiH odlukom od prošle sedmice za najpovoljnijeg ponuđača izabrao firmu koju su još odlukom iz 8. septembra eliminisali, a o čemu je pisao Fokus.

Još zanimljivije u svemu ovome jeste da je cijena (ponuda) firme AC Quattro i tada, kao i danas bila 296.460 KM! I tada, kao i danas, su naveli da se radi o cijeni s popustom.

Tada su precizirali da u tački 13.2. tenderske dokumentacije ugovornog organa Parlamentarne skupštine BiH, kao jedan od uslova tehničke i profesionalne sposobnosti ponuđača traženo je: “Osposobljenost i ovlaštenost od strane proizvođača da kao generalni zastupnik ili ovlašteni distributer prodaje i servisira.

U najnovijoj odluci kojom prihvataju istu ponudu AC Quattra ne precizira se da li je u međuvremenu i kako navedeni ponuđač ispunio ovaj uslov tenderske dokumentacije, već se tek ističe da izabrani ponuđač „ispunjava sve formalno pravne, lične i tehničko/profesionalne uslove, odnosno zahtjeve ugovornog organa“.

Inače, AC Quattro je ujedno bio i jedini ponuđač koji se javio na ponovljeni tender objavljen 26. septembra.

(Fokus) Foto: Pixsell/VW

CATEGORIES
Share This