Pandurević o glasanju u Strazburu: Ovo je beskrajna sramota za koju odgovornost snosi i Željka Cvijanović

Pandurević o glasanju u Strazburu: Ovo je beskrajna sramota za koju odgovornost snosi i Željka Cvijanović

‘Beskrajna je sramota da jedna Srpkinja iz Republike Srpske, kao predstavnik Misije BiH pri Savjetu Evrope, bila suzdržana po pitanju prijema tzv. Kosova. Argument da BiH nema stav po tom pitanju ne pije vodu jer BiH ima stav – nije priznala tzv. Kosovo i samim tim ono ne postoji za BiH i gospođa Tanja Milašinović Martinović je morala glasati protiv. Uostalom, kada su to stavove BiH uvažavali bošnjački ambasadori u Misiji pri UN i Briselu? “, izjavila je Aleksandra Pandurević, član GO SDS.

Još veću odgovornost, smatra ona, nosi srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

“Ne znam da li gospođa Cvijanović vidi šta joj rade kolege u Predsjedništvu i kako brifinguju svoje diplomate. Ona je morala zaštititi interese Republike Srpske i srpskog naroda i naložiti gospođi Milašinović da glasa protiv. Kako ćemo nakon ovog pogledati u oči našem narodu i našoj matici Srbiji? To je, podsjetiću ih, ista ona Srbija od koje stalno tražimo pomoć i zaštitu, a mi nismo u stanju jednim običnim glasom da zaštitimo našu kolijevku“, ističe Pandurevićeva.

Ona dodaje da odgovornost za ovu veleizdaju djele Željka Cvijanović, koja je svojim neradom nanijela nepopravljivu štetu Republici Srpskoj i udarila šamar Srbiji, i Tanja Milašinović zgazila sve stavove Narodne skupštine o nepriznavanju tzv. Kosova kao i činjenicu da BiH nije priznala samoproglašenu Kosovo.

“Ako su nam ovakvi Srbi, dobro prolazimo sa bošnjačkim kadrovima“, zaključila je ona

(SDSRS)

CATEGORIES
Share This