Ovo je važan korak u provođenju vladavine prava

Ovo je važan korak u provođenju vladavine prava

Istraga protiv gospodina Debevca i gospodina Mehmedagića važan je korak u provođenju vladavine prava koja je temelj svake demokratije. Očekujemo da institucije BiH i svi njeni građani uvažavaju procese koje podrazumijeva provođenje bh. zakona – naveli su iz Ambasade SAD za „Avaz“.

– Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju vladavinu prava, nezavisno tužilaštvo i pravosuđe i nezavisne institucije za provođenje zakona koje u ime građana Bosne i Hercegovine provode istrage, procesuiraju i kažnjavaju djela kriminala i korupcije. Zakoni BiH jednako važe za sve građane.

Istraga protiv gospodina Debevca i gospodina Mehmedagića važan je korak u provođenju vladavine prava koja je temelj svake demokratije. Očekujemo da institucije BiH i svi njeni građani uvažavaju procese koje podrazumijeva provođenje bh. zakona – naveli su iz Ambasade SAD za „Avaz„.

Podsjećamo da su juče uhapšeni predsjednik Suda BiH ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH osman mehmedagić Osmica, koji se trenutno nalaze na saslušanju u Tužilaštvu BiH.

(BN) Foto: Avaz

CATEGORIES
Share This