Osumnjičenim za Dankino ubistvo određen pritvor

Osumnjičenim za Dankino ubistvo određen pritvor

Osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora rano jutros određen je pritvor.

Kako saznaje Blic, nastavlja se potraga za tijelom djevojčice, a u toku dana ići će se na još nekoliko lokacija.

Biće saslušana i rodbina dvojice osumnjičenih, jer se sumnja da je umiješan još neko – otkrio je izvor.

Podsjetimo, ubistvo Danke Ilić šokirao je region. Poslije 10 dana intenzivne potrage i nadanja da će se djevojčica pronaći živa stigle su pretužne vijesti.

FOTO: FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER
FOTO: FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Ministar policije Bratislav Gašić, iznio je do detalja hronologiju ubistva Danke Ilić. Kako je ispričao majka je sa djecom došla u 13.10 u Banjsko polje, i da su se djeca su igrala u dvorištu gdje ih je ona fotografisala. U 13.22 je, kaže, shvatila je da Danke nema, a supruga je pozvala u 13.41.

Kako je rekao, “u tom periodu, od 13.45 do 15.52, Danka Ilić je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica”. Majka je oko 13.50, tražeći dijete, vidjela bijeli auto i muško lice koje stoji pored njega, za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je riječ o vozilu “fiat panda”, u kome su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje, gdje su trebali da provjere šaht u Ozrenskoj ulici, gde su stigli u 13.20 – ispričao je Gašić.

Vozilo u kome su bili S.J. i D.D. je ispred kapije bilo 2,5 minuta i, prema izjavi osumnjičenih, tu su stali zbog potrebe za toaletom. Potom, kada su krenuli, djevojčicu su udarili na nekih 30 do 40 metara od mjesta za zaustavljanje. Automobilom je upravljao osumnjičeni D.D., dok je S.J., koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i tijelo djevojčice, koja je bila bez svijesti, prebacio zadnji dio vozila preko alata. Tokom vožnje dogovorili su se da tijelo deteta negdje bace – rekao je Gašić.

Srpskainfo

Kako je dodao, usput ih je u 13.57 zaustavio otac djevojčice iz automobila i pitao da li su vidjeli djevojčicu.

-Oni su odgovorili negativno – rekao je ministar policije.

CATEGORIES
Share This