Opozicija i „veliki“ narodni miting vlasti na Trgu Krajine

Opozicija i „veliki“ narodni miting vlasti na Trgu Krajine

Konfuzija i strah od otkrivanja položaja (dok puca iznad glava, ali ćorcima!) bila je strategija opozicije u RS povodom svih glamuroznih političkih događaja koji su redovno ostajali bez ikakavih rezultata, a koja režim u RS s vremena na vrijeme organizuje sa ciljem da se zna i pokaže ko je Glavni Baja.

Tako će po svemu sudeći i ovaj put povodom najave tzv. Velikog narodnog mitinga vlasti na Trgu Krajine u četvrtak prestravljena opozicija ostati sakrivena maskirana u žbunju. Jer se niko iz opozicije povodom tog događaja još nije oglasio, a nerado se komentariše i predstojeći Vaskršnji sabor dvije vlasti Srbije i Republike Srpske.

Sjećanja na najave referenduma o otcjepljenju RS  koji su se kasnije sveli na neobavezujuće ankete, „istorijske“ odluke i zaključake Narodne skupštine RS koji se nikada nisu proveli, pa do niza sličnih dimnih bombi, očigledno nisu još uvijek dovoljni opoziciji da bi se na jedan jasniji način odredila prema autodestruktivnoj politici režima u RS koji sistematski ubija i uništava RS. Za to vrijeme se narodu prodaju priče o stranim zavjerama i poluskrivenim neprijateljskim namjerama „tradicionalnih“ protivnika srpskog naroda, dok ga ova vlast navodno autentično brani i patriotski zastupa.

Kompleks izdajnika koji je režim u RS nametnuo opoziciji, a ova ga „prihvatila“, očigledno joj je svezao i ruke i oči. Da su frustrirani i istraumatizovani opozicionari, tačnije njihovi lideri, samo uzeli u obzir ono što im je na zadnjoj Posebnoj sjednici NSRS izgovorio predsjednik RS Milorad Dodik, bilo bi dovoljno da mu zalupe vrata za sva vremena. Ali ni na to se njihovi lideri nisu previše obazirali, birajući da njihovi poslanici umjesto njih stoički podnose udarce i pljuvanja svake vrste, tako da su se brojni gledaoci ove sado-mazohističke predstave doveli u sumnju da bi možda Glavni Baja mogao biti u pravu.

Vrlo je izvjesno da će Glavni Baja da lično izdominira na pomenutom mitingu i da će ostati po strani sve velike srpske teme, odnosno da će on biti zadovoljan ukoliko taj skup bude demonstracija njegove apsolutističke moći i nedodirljivosti. Jedini problem bi mogao biti masovnost okupljanja sve ravnodušnijeg naroda koji valja nekako ubijediti da nam gori pod nogama i da slijede teške odluke. Na tom planu se radi. A epilog zna se: svi opšti ciljevi i rezultati će opet ostati u zapećku i na njih će se brzo zaboraviti.

Od opozicije se očekuje da ako već nema hrabrosti da dođe i podrži „svesrpsku“ politiku, bude pasivizirana i što manje vidljiva. Da ne kvari predstavu. Ili još gore da ne daj Bože štogod konstruktivno predloži ili organizuje. Ne sumnjamo da će neki njeni dijelovi da se pojave i demonstriraju lojalnost Glavnom Baji i ostave nas u „zabuni“ na kojoj je ko strani. U svakom slučaju u opozicionim redovima ima raznih konja za trku, bar smo ih se nagledali, tako da Baja i ne treba da brine sa te strane. Još samo da se ubijedi ovaj preostali narod da povjeruju u priču o odsudnim momentima Republike Srpske i cilj mitinga će biti realizovan, a slika primjerena potrebama režima.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This