Oglasila se i Poreska uprava: Ima problema

Oglasila se i Poreska uprava: Ima problema

Imena korisnika koja su povezana sa FZO identifikovana su kao potencijalni izvor problema. Кako bismo zaštitili integritet naših sistema, odmah smo suspendovali sve konekcije sa Fondom i blokirali pristup svim korisnicima sistema do daljeg“, navode iz Poreske uprave.

 Svi sistemi Poreske uprave Republike Srpske su funkcionalni i rade punim kapacitetom, rečeno je Srni u ovoj instituciji.

„Poreska uprava posvećena je primjeni posljednjih verzija tehnologija za filtriranje saobraćaja i održavanju najviših standarda informacione bezbjednosti. Međutim, svjesni smo da su pokušaji zlonamjernih dejstava uvijek mogući, te smo u potpunosti posvećeni otkrivanju i suzbijanju potencijalnih prijetnji“, navedeno je iz Poreske uprave povodom navoda o hakerskom napadu i prodaji podataka ove uprave na „crnom tržištu“.

Iz Poreske uprave ističu da su svi podaci koji se odnose na Fond zdravstvenog osiguranja /FZO/, sa kojim imaju razmjenu podataka u skladu sa zakonom, trenutno pod pažljivom provjerom.

„Imena korisnika koja su povezana sa FZO identifikovana su kao potencijalni izvor problema. Кako bismo zaštitili integritet naših sistema, odmah smo suspendovali sve konekcije sa Fondom i blokirali pristup svim korisnicima sistema do daljeg“, navode iz Poreske uprave.

Dodaju da je cilj ove mjere da obezbijedi da nijedan neovlašteni pristup ili zloupotreba informacija ne ugrozi bezbjednost podataka.

„Naš tim stručnjaka aktivno prati situaciju, sprovodi istragu i reaguje promptno kako bi se obezbijedila zaštita svih podataka i sistema Poreske uprave“, naglašavaju iz Poreske uprave Srpske.

(Srna) Foto: PU

CATEGORIES
Share This