„Odlukama Skupštine Srpske ne smije se trgovati“

„Odlukama Skupštine Srpske ne smije se trgovati“

Sa sutrašnje „Skupštine na otvorenom“ će biti poslana poruku da se Narodna skupština Republike Srpske i odluke koje ona donosi moraju poštovati i sprovoditi i da ne smiju biti korištene za jednokratnu upotrebu i političku trgovinu, kao što to radi aktuelna vlast, poručio je Milan Miličević, predsjednik SDS.

On je rekao da odluke moraju biti donosene u parlamentu Srpske i da jednom donesene odluke NSRS moraju biti sprovedene.

„Do sada je bilo obrnuto. Odluke su donošene u nekim komitetima SNSD i onda se daju u NSRS“, istakao je Miličević.

On je naveo da će sutra na „Skupštini na otvorenom“ javnosti biti predočen dokument u kojem će biti naveden niz odluka, zaključaka i zakona koji su donošeni većinom glasova u NSRS, a koji nisu sprovedeni.

„Vlast zaključke NSRS ne sprovodi, nego ih koristi za jednokratnu upotrebu i trgovinu sa svojim političkim partnerima u Sarajevu i sa međunarodnom zajednicom. To čine recimo za imenovanje ministra finansija ili 75 miliona КM za zgradu Uprave za indirektno oporezivanje i slično“, podsjetio je Miličević.

On kaže da vlast, ako već ne sprovodi zaključke, ima mogućnost ih povuče. „Ali prije nego što ih povuku oni moju priznati da nisu sposobni za sprovođenje tih zaključaka“, kategoričan je Miličević.

On je ponovio da se sutrašnja „Skupština na otvorenom“ održava sa ciljem zaštite NSRS i njenih zaključaka i izrazio uvjerenje da će ovaj skup proteći bez bilo kakvih incidenata.

„Poslanici imaju sasvim legitimno pravo da na platou ispred NSRS iznesu naše stavove. Ako postoji neka zabrana prilaska ljudima da se dobrovoljno priključe oni mogu biti na distanci koja je dozvoljena“, rekao je Miličević.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This