„Od ovog momenta SDS JE U VANREDNOJ SITUACIJI“ Božović poručio da stranka neće biti ugašena sve dok postoji 1 njen glasač

 „Od ovog momenta SDS JE U VANREDNOJ SITUACIJI“ Božović poručio da stranka neće biti ugašena sve dok postoji 1 njen glasač

Danas je svima u Republici Srpskoj jasno da je zajednički interes stranaca i vlasti u Republici Srpskoj bio da se Srpskoj demokratskoj stranci onemogući izlazak na izbore.

To je poručio načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović, povodom jučerašnje odluke CIK BiH da ne ovjeri učešće na izborima najvećoj opozicionoj stranci u Srpskoj.

-Juče, zahvaljujući Centralnoj izbornoj komisiji, a nažalost i zahvaljujući njenim članovima koji dolaze iz reda srpskog naroda, ta namjera je provedena. Od ovog momenta, Srpska demokratska stranka je u vanrednoj situaciji. Dok postoji jedan glasač i član Srpske demokratske stranke – SDS je vječna i nećete je ugasiti – napisao je Božović na Fejsbuku.

Podsjećamo, SDS nije dozvoljeno učešće na izborima jer nemaju bankovni račun za finansiranje kampanje. Račun u banci im je ugašen jer se nalaze na američkoj “crnoj listi”. Pokušali su da problem prevaziđu prijavom računa na ime generalnoj skeretara, ali CIK to nije prihvatila.

Rezervna opcija je da na izbore izađu kao novi politički subjekt pod imenom SDS – volja naroda, što je neuporedivo nepovoljnija situacija jer kreću od nule.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This