Obrad Kesić – prvi miš koji napušta brod!

Obrad Kesić – prvi miš koji napušta brod!

Šesnaest ambasadora i konzula BiH potpisali su prije dva dana pismo podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Prošlo je neprimjećeno da jedno ime nedostaje! To je ime Obrada Kesića, aktuelnog ambasadora u Misiji BiH pri EU. Čovjeka kojeg je Milorad Dodik iz budžeta Srpske više od deceniju izdašno plaćao za ’’lobiranje’’ u Vašingtonu, te ga udomio kao šefa Privrednog predstavništva Republike Srpske, prvi mu je okrenuo leđa!

Iz izvora bliskih kabinetu predsjednika Republike Srpske, saznajemo da je Kesić naveo kako mu je ’’lično Viola fon Kramon-Taumadel (specijalna izvjestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo!!!) savjetovala da ne daje nikakve izjave, da vodi računa o ponašanju jer on može pomoći Republici Srpskoj na drugi način’’! Svoje ’’argumente’’ Kesić je, navode naši sagovornici, pokušao prenijeti i Dodiku, ali je ovaj odbio da razgovara sa njim.

Ove informacije potvrdili su nam i izvori iz Misije BiH u Briselu u kojoj je kao savjetnik posao dobila i Kesićeva partnerka Olivera Nikolić.

’’Dodik Kesiću više ne treba, dobio je šta je tražio’’, kažu naši sagovornici iz Brisela i tvrde da ’’ambasador tihuje i drži se po strani dešavanja u Republici Srpskoj, gledajući da ostane dobar sa strancima’’.

Podsjetimo, godišnji budžet Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu iznosi 570.000 KM. Dodatno, Republika Srpska mjesečno za lobiranje u Vašingtonu troši 63.000 $, koliko plaća kancelariju ’McGinnis Lochridge’. U prethodnih 15 godina, Republika Srpska je potrošila preko 40 miliona KM za lobiranje. Rezultat su nikada lošiji odnosi sa SAD, izostanak stranih investicija, I sve punije američke crne liste.  No, zato je Kesić, dok je bio u Vašingtonu, debelo iskoristio svoje veze sa SNSD, i u vrijeme dok je ambasador BiH u Vašingtonu bio Bojan Vujić, u ambasadu je kao vozača na određeno uhljebio i svog sina.

ISTOK

CATEGORIES
Share This