Novi milioni za SNSD reklamiranje i njihove medije

Novi milioni za SNSD reklamiranje i njihove medije

Za usluge reklamiranja Elektroprivreda Republike Srpske platit će 3,4 miliona maraka firmi Xplode media iz Trebinja. Ova firma u prošloj godini imala je samo jednog zaposlenog, a vlasnik firme je Nemanja Bodiroga, brat SNSD-ovog odbornika u Skupštini Trebinja Aleksandra Bodiroge.

Za usluge reklamiranja na sportskim, kulturnim, humanitarnim i drugim manifestacijama i događajima Elektroprivreda Republike Srpske ove godine izdvojila je 2,5 miliona maraka. Na tender je pristigla samo jedna ponuda-ponuda firme Xplode Media iz Trebinja. Ugovor je potpisan početkom juna.

Dio obavještenja o dodjeli ugovora

Nekoliko dana ranije, 16. maja Elektroprivreda Republile Srpske je potpisala ugovor za medijsko oglašavanje vrijedan 950.000 KM. I na ovaj tender pristigla je samo jedna ponuda- ponuda firme Xplode Media iz Trebinja.

Dio obavještenja o dodjeli ugovora

Firma XplodeMedia iz Trebinja u vlasništvu je Nemanje Bodiroge. Osnovana je 2021. godine, a od osnivanja imala je samo jednog zaposlenog. Prema pisanju portala Direkt Nemanja Bodiroga je brat Aleksandra Bodiroge, SNSD-ovog odbornika u trebinjskoj skupštini. Prošle godine ovaj medij je objavio da kontakt telefon ove firme vodi do telefonskog broja odbornika Bodiroge. Na adresi na kojoj je firma registrovana nalazi se kuća u kojoj živi Srđan Kovač, rođak odbornika Bodiroge.

Finansije ove firme pokazuju da je saradnja sa javnim preduzećima izuzetno profitabilna. Prve godine rada ova firma imala je 150 KM prihoda i 40 KM dobiti. Naredne godine 2022. prihodi su bili takođe skromni 19.550 KM i dobit od 599 KM.

U 2023. godini ova firma zabilježila je rekordan skok prihoda. Ukupni prihodi u prošloj godini iznosili su 852.800 KM dok je dobit bila oko 34 hiljade maraka.

Krajem oktobra prošle godine ova firma dobila je tender za usluge reklamiranja Elektrorpivrede RS na sportskim, kulturnim, humanitarnim i drugim manifestacijama. Vrijednost tendera 790.000 KM. Naravno ova firma bila je jedini ponuđač.

(pratimo tendere)

CATEGORIES
Share This