Novi dokaz kako SNSD „voda“ Srbe žedne preko vode

Novi dokaz kako SNSD „voda“ Srbe žedne preko vode

Poslanici Predstavničkog doma u četvrtak će razmatrati prijedlog Zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih obaveza koji je Savjet ministara usvojio 11. maja ove godine a u čijem obrazloženju piše da se zakon donosi radi „ispunjavanja uslova za približavanje BiH EU i NATO“.

Zakon demaskira dvoličnost SNSD-a pred narodom. Dok u Narodnoj skupštini usvajaju rezolucije o vojnoj neutralnosti, u Sarajevu usvajaju akte koji vode u NATO.

Ne ulazeći u to da li trebamo ili ne ući u NATO, jer to je nešto o čemu treba da odluči narod, ovdje govorimo o igri duplih aršina i vodanju naroda žednog preko vode. Dok na bilbordima crtaju granice i zagovaraju nezavisnost Republike Srpske, istovremeno rade na približavanju BiH NATO-u.

Zna li neko ijednu državu, članicu NATO-a, koja se raspala?

Dok javno napadaju ‘mrski Zapad’, verbalno ratuju sa strancima – od Šmita, preko Amerikanaca, Britanaca do Nijemaca –  iza očiju javnosti usvajaju dokumente koji trasiraju i olakšavaju put u NATO.

Podsjećamo da je “karta“ za ulazak SNSD u vlast na nivou BiH bio Program reformi za 2020, 2021. i 2022. godinu koji je stepenica više za ulazak u NATO. U tim dokumentima, Republika Srpska se odrekla odlučivanja o ulasku u NATO i to prepustila Parlamentarnoj skupštini BiH, dok o proklamovanom praćenju stavova Srbije nema ni riječi.

Dok narodu serviraju priču o vraćanju nadležnosti, predloženim zakonom o sklapanju međunarodnih ugovora potpuno se eliminiše Republika Srpska bez obzira da li se radi o materiji koje su u njenoj nadležnosti.

Ostaje da sačekamo četvrtak i vidimo da li će poslanici SNSD-a i Srpskog Kluba nastaviti derogaciju stavova Narodne skupštine kao što su to učinili usvajanjem pet evropskih zakona, kršeći tako skupštinske zaključke da neće učestvovati u donošenju novih zakona dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH i tako eliminiše prisustvo stranih sudija u njemu.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This