Nijedna banka neće da kreditira NP „Sutjeska“

Nijedna banka neće da kreditira NP „Sutjeska“

Nijedna banka nije pristala da odobri kredit od tri miliona maraka Nacionalnom parku „Sutjeska“ koji je u teškoj dubiozi, saznaje CAPITAL.

Naime, Nacionalni park bio je prinuđen da poništi tender za nabavku kredita od tri miliona KM jer u određenom krajnjem roku nije dostavljena nijedna ponuda.

„Sutjeska“ je zatražila ovaj milionski kredit kako bi ga iskoristila za isplatu zaostalih plata, poreskih obaveza, ali i dugovanja dobavljačima.

Pored toga, milion maraka su planirali uložiti u rekonstrukciju hotela „Mladost“ na Tjentištu, a predvidjeli su da će im Vlada Republike Srpske garantovati za ovaj iznos kredita.

Međutim, prešli su se u svojim proračunima, jer je Vlada RS nedavno odlučila da će garantovati za kredit „Sutjeske“, ali u iznosu od svega 320.000 KM, što dovoljno govori u kakvoj situaciji se ovo preduzeće nalazi.

CAPITAL je juče objavio i da Nacionalni park radnicima duguje najmanje tri plate, te da zaposleni ne vide izlaz iz ove teške situacije.

Kako je za naš portal izjavio predsjednik Sindikalne organizacije NP „Sutjeska“ radnici razmišljaju o kolektivnim tužbama, ali čak i o protestu ispred zgrade Vlade RS.

Vlada RS im je, kako je rekao, obećavala da će se pobrinuti za finansiranje Nacionalnog parka, ali do sada nijedno od tih obećanja nije ispunjeno.

Radnici su zbog neisplaćenih plata štrajkovali čak 90 dana, dok je s druge strane, prema ranijem pisanju medija, uprava sebi isplaćivala akontacije.

(Capital) Foto:Facebook

CATEGORIES
Share This