Nepoznato udruženje iz Laktaša dobilo 30.000 KM iz budžeta da „afirmiše“ Srpsku

Nepoznato udruženje iz Laktaša dobilo 30.000 KM iz budžeta da „afirmiše“ Srpsku

Vlada Republike Srpske uvažila je prijedlog ministra privrede i preduzetništva Vojina Mitrovića i odobrila isplatu 30.000 KM iz budžeta Srpske potpuno nepoznatom Centru za evropske integracije RS (CEI) iz Laktaša.

Iz Ministarstva privrede i preduzetništva potvrdili su za CAPITAL da je Vlada RS na posljednjoj sjednici odobrila finansijska sredstva za realizaciju projekta CEI pod nazivom „Otvorena Srpska“ koji „za cilj ima promociju mogućnosti za ulaganje u Republiku Srpsku“.

„Ministarstvo je predložilo Vladi usvajanje Prijedloga rješenja za finansijsku podršku u iznosu 30.000 KM radi realizacije projekta „Otvorena Srpska“, a u cilju afirmacije privrednih potencijala naše Republike u zemlji i inostranstvu.

Predložene aktivnosti imaju za cilj privlačenje stranih investicija koje direktno i indirektno unapređuju privredu Srpske ostvarujući povoljan ambijent za što bolji standard građana RS“, navode iz ovog ministarstva i ističu da je „odobrena sredstva korisnik dužan da namjenski utroši i o tome dostavi izvještaj“.

Podsjećamo, CAPITAL je početkom ovog mjeseca u tektsu pod nazivom „Srpska spašava međunarodni ugled sa 30.000 KM“ otkrio da Vlada planira iz budžeta dati 30.000 KM potpuno nepoznatom udruženju iz Laktaša na čijem čelu je član nadzornog odbora agencije Srna Goran Đurić.

On je širu popularnost stekao prije nekoliko godina kada su mediji objelodanili da je srednju školu završio u 32. godini života u Centru za obrazovanje odraslih u Širokom Brijegu.

„Davanje budžetskih sredstava za tako nešto predstavlja bacanje para i nije uopšte jasno na osnovu čega je ministar Vojin Mitrović predložio Vladi Srpske da podrži taj projekat“, rekao je tada naš sagovornik odlično upućen u cijeli „projekat“ famoznog udruženja iz Laktaša.

On je istakao da pored miliona maraka koji se daju lobističkim kućama i Predstavništvima RS, davanje 30.000 KM potpuno nepoznatom i neafirmisanom udruženju iz Laktaša sa očekivanjem da će da privuče strane investitore i da će sa tim iznosom da afirmiše Srpske, predstavlja najblaže rečeno naivan potez.

(Capital)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This