Nećemo ići na sastanak u vezi Izbornog zakona

Nećemo ići na sastanak u vezi Izbornog zakona

– Nećemo ići na sastanak, koji u ponedjeljak organizuje predsjednik NSRS Nenad Stevandić u vezi donošenja Izbornog zakona Republike Srpske, koji predlaže SNSD, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević.

On je u izjavi BN ponovio da je SDS protiv nametanja bilo kog zakona, ali da traži da se u parlamentarnoj proceduri usvoje izmjene Izbornog zakona BiH u koji će biti ugrađene moderne tehnologije.

„Nama trebaju fer i pošteni izbori sa svih nivoa i nećemo praviti nikakve kompromise oko toga. Podržaćemo svaki demokratski donesen izborni zakon koji će odmah od narednih lokalnih izbora omogućiti zaštitu svakog glasa i spriječiti izbornu korupciju koja je temelj svake korupcije u društvu“, poručio je Miličević.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić planira 8. januara da u NSRS okupi lidere vladajućih strana i opozicije u vezi dogovora oko donošenja Izbornog zakona Republike Srpske. Ova inicijativa je pokrenuta nakon jučerašnjeg dogovora vladajuće koalicije kod Milorada Dodika, koji je predsjendik Republike Srpske i SNSD-a.

Dodik je juče najavio da će uskoro u NSRS biti upućen Izborni zakon Republike Srpske po kome će se ubuduće voditi izbori u Republici Srpskoj.

Dodik i njegov SNSD se protive inicijativi da se u Izborni zakon BiH unesu skeneri i poveća kontrola samog izbornog procesa koji se do sada provodio na cijelom prostoru BiH.

Da neće ići na sastanak kod Stevandića danas je saopštio i lider Za pravdu i red Nebojša Vukanović, koji je naveo da nema razgovora i dogovora sa režimom u Republici Srpskoj.

Identičan stav je zauzeo i PDP, kao i NF Jelene Trivić.

(BN)

CATEGORIES
Share This