Najnovije: Rat u Ukrajini, 317. dan – Jednostrani ruski prekid vatre; Ukrajinci priznali probleme u Soledaru

Najnovije: Rat u Ukrajini, 317. dan – Jednostrani ruski prekid vatre; Ukrajinci priznali probleme u Soledaru

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Putin naredio prekid vatre

Prekid vatre koji je naredio ruski predsjednik Vladimir Putin stupio je danas na snagu na cijelom frontu u Ukrajini od podneva po moskovskom vremenu (10 časova po srednjeevropskom), prenio je Rojters objavu ruske državne televizije.

„Od podneva, prekid vatre stupio je na snagu duž cijele linije fronta. Prekid vatre će se nastaviti do 7. januara u ponoć“, saopštio je ruski Kanal jedan,a prenosi Tanjug.

Rusija je u četvrtak saopštila da će danas, na Badnji dan, od podneva, do sutra u ponoć, kada se završava Božić, obustaviti borbena dejstva u Ukrajini.

Ranjeni ruski vojnici iz Makeevke prebačeni u bolnicu u Samaru

  • Gutereš pozdravlja prekid vatre između Moskve i Kijeva

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš uvijek je spreman da pozdravi prekid vatre, izjavio je njegov portparol Stefan Dižarik, komentarišući odluku Rusije da za Božić uvede režim prekida vatre u zoni specijalne vojne operacije.

„Generalni sekretar uvjek pozdravlja mogućnost da strane tokom tog svetog perioda pokažu poštovanje i prekinu borbena dejstva“, rekao je Dižarik.

On je dodao da su UN spremne da pomognu u okončanju sukoba u Ukrajini na osnovu međunarodnog prava.

Izmučeni i izranjavani: Ukrajinci kod Bahmuta

  • Ukoliko Ukrajinci naruše prekid vatre odgovorićemo

Ruska vojska će odgovoriti, ako ukrajinske snage naruše režim prekida vatre koji će stupiti na snagu u podne 6. januara i trajati do ponoći 7. januara, saopštio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

„Odluka se odnosi na prekid vatre ili ofanzivne akcije sa naše strane. Ali to ne znači da nećemo odgovoriti na provokacije neprijatelja! Ili da ćemo dati neku šansu neprijatelju u ovim prazničnim satima da poboljša svoje pozicije na liniji razdvajanja“, napisao je on na svom telegram kanalu.

Pomijeranje linije fronta u Bahmutu i Soledaru u zadnjih mjesec dana

  • Lažna ukrajinska vijest o osvajanju Velikog ostrva Potemkino

Ukrajinska vijest o osvajanju ostrva kod Hersona a koju smo prenijeli prije par dana je izgleda lažna! Evo kako izgleda samo ostrvo,pogledajte na snimku!

„Danas smo stigli na Veliko Potemkinovo ostrvo, gdje su pre neki dan Oružane snage Ukrajine okačile svoju krpu, kako se ispostavilo, njihove zastave nema, ali naša se lijepo vijori“ – kažu Rusi.

Ruski udar „Gradom“

  • Ukrajinci priznaju da je probijena odbrana Soledara

Ukrajinski resursi i karte potvrđuju proboj odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Soledaru

  1. Ruska vojska je preuzela kontrolu nad Bahmutskom i značajno napredovala prema centru Soledara.
  2. Zbog proboja sa boka, Oružane snage Ukrajine moraju poravnati liniju odbrane i povući se sa niza pozicija… – priznaju ukrajinski propagandni resursi.

ISTOK

CATEGORIES
Share This