Na budžetu zakon: Košarac ćuti o poslu za suprugu

Na budžetu zakon: Košarac ćuti o poslu za suprugu

SNSD-ov ministar Staša Košarac i dalje odbija da komentariše kako je njegova supruga zaposlena u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH, kojom takođe rukovodi kadar SNSD-a. Slučaj je veoma sumnjiv, dok iz RAK-a tvrde da je sve po zakonu.

O tome da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac uz pomoć stranačkog kolege direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draška Milinovića, zaposlio svoju treću suprugu u RAK-u, u javnosti i medijima se govori mjesecima, ali je tek nedavno, u odgovoru RAK-a Žurnalu, otkriveno i na koji način je zaposlena gospođa Košarac.

Direktor RAK-A Milinović navodi da je konkurs objavljen javno, ali 9. decembra prošle godine, što je subota i objavljen je u samo jednim dnevnim novinama.

Na stranici RAK-a ne postoji rubrika ‘konkursi’ ili ‘javni pozivi’, a ovog konkursa nema ni na stranici Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine…

Jedni godinama čekaju posao za koji su se školovali, drugi sakupljaju glasove kako bi se zaposlili, a slučaj ministrove supruge pokazuje da neki ne moraju ni čekati, ni sakupljati glasove za posao, kaže narodni poslanik Liste za Pravdu i Red Đorđe Vučinić

Ministar Košarac nam je kratko preko portparola poručio da slučaj spornog zapošljavanja njegove supruge i medijske navode o tome ne želi da komentariše.

(BN) Foto: Instagram

CATEGORIES
Share This