Montipajton vlasti Srpske: Dodik o amerikancima pred obožavateljima jedno, “njegovi” kadrovi u Sarajevu drugo

Montipajton vlasti Srpske: Dodik o amerikancima pred obožavateljima jedno, “njegovi” kadrovi u Sarajevu drugo

Dok lider SNSD narodu govori jedno njegovi kadrovi u Sarajevu rade drugo!

Darko Ćulum direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u toku jučerašnjeg dana primio je delegaciju ICITAP-a (organizacija pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova SAD koja pomaže stranim zemljama u borbi protiv terorizma) predvođenu atašeom američke ambasade u BiH.

Dok Milorad Dodik na skupovima svojim sljedbenicima objašnjava kako je u sukobu sa američkom administracijom i američkom ambasadom u BiH, kako će protjerati ambasadora i Visokog predstavnika u BiH istovremeno članovi njegove stranke koji obavljaju visoke državne funkcije na nivou BiH normalno sarađuju sa predstavnicima američke administracije.

Posljednji u nizu primjera je primjer Darka Ćuluma aktuelnog direktora SIPA i bivšeg direktora Policije Republike Srpske (SNSD) koji se sastao sa predstavnicima ICAP-a i atašeom američke ambasade u Sarajevu za regionalnu borbu protiv terorizma.

Ćulumov sastanak sa predstavnicima američke ambasade dolazi nekoliko dana nakon posebnih sjednica NSRS na kojima je Milorad Dodik američkog ambasadora proglasio za neprijatelja Republike Srpske i najavio da će biti praćeni svi oni koji sarađuju sa amerikancima.

Istovremeno SNSD ministar finansija BiH Srđan Amidžić je potpisom na zakon o privremenom finansiranju institucija. Tako je postupio po nametnutim izmjenama zakona koje je nametnuo Visoki predstavnik Kristijan Šmit.

Šmit je zakon nametnuo 7. juna 2022. godine.

GERILA info

CATEGORIES
Share This