Ministar priznao: U budžetu BiH fali 37 miliona KM

Ministar priznao: U budžetu BiH fali 37 miliona KM

Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Srđan Amidžić saopštio je danas kako će, „ukoliko Budžet ne dobije podršku Savjeta ministara BiH, naredna godina početi privremenim finansiranjem“.

Amidžić kažeo da je Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine u postupku izrade Budžeta za 2024. godinu.

„Kao što sam ranije govorio, mi imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 miliona KM, i sada sa mojim timom pravim računicu i planove, kako bismo obezbijedili nesmetano funkcionisanje institucija s jedne strane, i uštede i racionalan pristup s druge strane“, izjavio je on.

Amidžić je kazao da mu je jasno da nijedan budžetski korisnik neće biti do kraja zadovoljan iznosom sredstava koji će biti predložen u Budžetu, ali „činjenica je da drugačije ne može, jer postojeći okvir je prilično ograničen, a potrebe institucija nisu manje, već naprotiv, iz godine u godinu su sve veći zahtjevi“.

„Moj plan je da do kraja novembra, Savjet ministara razmatra prijedlog Budžeta i tada će nam biti jasno da li postoji šansa da se Budžet usvoji, odnsono, da li ima političke saglasnosti o tome. Ukoliko Budžet ne dobije podršku od Savjeta ministara, jasno je da ćemo narednu godinu započeti privremenim finansiranjem“, izjavio je Amidžić.

(BN)
CATEGORIES
Share This