Milorad Dodik priprema sina za preuzimanje SNSD-a? Šta se krije u pozadini?

Milorad Dodik priprema sina za preuzimanje SNSD-a? Šta se krije u pozadini?

Ono što se šuškalo, sada će biti i ozvaničeno. Igor Dodik i zvanično dobija funkciju organizacionog sekretara, koji će biti zadužen za rad SNSD-a.

Kako saznaje BN, ova odluka je donesena ali javno još uvijek nije saopštena.

Nije poznato zašto to još nije ozvaničeno, šta se kalkuliše?

Inače, za mlađeg Dodika još od ranije se tvrdi da je čovjek iz sjene koji učestvuje u donošenju vladinih odluka i javnih preduzeća u Republici Srpskoj. Naročito je, prema nezvaničnim informacijama, njegova uloga vezana za Ministarstvo finansija i u Kabinetu predsjednika Vlade Radovana Viškovića.

Da li postoji strah u Dodikovim (porodičnim) krugovima da bi moglo doći do zabrane političkog djelovanja Milorada Dodika, pa se mlađi Dodik sprema da preuzme tatine funkcije?

Da se nešto „iza brda valja“ to je očigledno. Najbolja ilustracija za to je današnje rukovanje oca i sina na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu kada je Dodik, ulazeći u salu, pružio ruku, vrlo naglašeno, Igoru, kao da je svome sinu čestitao novi početak u SNSD-u.

Zanimljivo je i to da je izostalo rukovanje sa ostalim stranačkim funkcinerima, koji su sjedili u prvom redu, dok je Igor sjedio u drugom, odmah iza stolice svoga tate.

Da Dodik sina sprema za svog naslednika bilo je jasno i ranije, kada se Igor pojavljivao na pojedinim zvaničnim sastancima, kao i susretima Milorada Dodika sa predsjednicima Turske, Mađarske…

(BN)

CATEGORIES
Share This