Milinković izigrava zakon

Milinković izigrava zakon

Opštinski odbor SDS Gacko je danas dao saopštenje zbog nepoštovanja Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave koje prenosimo u cjelosti:

Opštinski odbor SDS Gacko podsjeća javnost da smo po prijavi koju smo podnijeli Upravnoj inspekciji Ministarstva lokalne uprave i samouprave zbog nepoštovanja Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave od nadležnih obaviješteni da se potvrđuju naši navodi, te da načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Dragica Jovović mora biti razriješena funkcije i rješenjem o prestanku radnog odnosa steći pravo za ostvarenje starosne penzije.

Imajući u vidu da smo imali saznanja da načelnik Opštine Ognjen Milinković neće predložiti za 22. redovnu sjednicu SO-e Gacko razrješenje načelnice Odjeljenja, Klub odbornika SDS-a je prije održavanja sjednice skupštinskog Kolegijuma pisanim putem zatražio da se pokrene inicijativa kojom se apeluje da načelnik Opštine postupi po izvršenom inspekcijskom nadzoru Upravne inspekcije i samim tim pokaže da poštuje kako i institucije tako i zakone koji definišu vladavinu prava u Republici Srpskoj.

Takođe napominjemo da je današnji Kolegijum SO-e Gacko usvojio zaključak kojim poziva načelnika Opštine Gacko Ognjena Milinkovića da pismenim putem obavijesti ovo tijelo u roku od 24 sata kakve je sve radnje preduzeo po pitanju izvršenog inspekcijskog nadzora i rješenja koje je donio upravni inspektor.

Pozivamo načelnika Opštine Ognjena Milinkovića na poštovanje zaključka skupštinskog Kolegijuma i da sutra do 13 sati pismenim putem obavijesti predsjednika SO-e Gacko koje je tačno radnje preduzeo kako bi ispoštovao rješenje upravnog inspektora.

Takođe upozoravamo načelnika Opštine Ognjena Milinkovića da se u potpunosti mora ispoštovati rješenje upravnog inspektora i svojim postupkom pokazati da su zakoni Republike Srpske neprikosnoveni te da se moraju poštovati.

Gospodine Milinkoviću, ovim primjerom kao i primjerom vašeg stranačkog kolege Srđana Amidžića koji je juče potpisao odluku kojom je doznačio CIK-u BiH finansijska sredstva za sprovođenje lokalnih izbora, na jasan način pokazujete da Šmitove nametnute odluke u potpunosti sprovodite a da u stvari zakone Republike Srpske ne poštujete i devalvirate.

Krajnje je vrijeme da se počnete odgovorno ponašati pa makar zbog saznanja da se na ovakav način sigurno ne ponašaju načelnici malih švajcarskih gradića na koje ste se nekada ne tako davno pozivali dok ste tražili od građana Gacka podršku i povjerenje.

ISTOK

CATEGORIES
Share This