Miličević najavljuje “Pobrojaćemo sve zaključke koje je SNSD pogazio u zadnjih pet godina”

Miličević najavljuje “Pobrojaćemo sve zaključke koje je SNSD pogazio u zadnjih pet godina”

Informacija o nerealizaciji zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske će sadržati pobrojane sve zaključke koje je vlast na čelu s SNSD pogazila u poslednjih pet godina i ponudićemo svim poslanicima da potpišu taj dokument, izjavio je Milan Miličević, predsjednik SDS.

Sa tim dokumentom, ako ne sazovu posebnu sjednicu Narodne skupštine na tu temu, izaći ćemo pred građane na Parlamentu na otvorenom na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske, istakao je Miličević

– Odlučili smo da pozovemo narodne poslanike da razgovaraju na temu pogaženih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske. Pružili smo ruku i poslanicima vladajuće većine da razgovaramo o gaženju digniteta Narodne skupštine Republike Srpske. Juče su došli samo poslanici svih opozicionih stranaka – rekao je lider SDS.

On je pojasnio da je juče odlučeno da se 7. septembra organizuje Parlament na otvorenom i da je upućen poziv građanima da im se pridruže.

– Kad donesete zaključke na nekoj važnoj instituciji kao što je Narodna skupštine Republike Srpske, nemojte ih donositi ako niste u stanju da ih provedete. SNSD to nije u stanju, pa bi najmanje što mogu da urade bilo da ih povuku i priznaju da nisu mogli to da urade. S druge strane, preko naših predstavnika u zajedničkim institucijama BiH nastojaćemo da na dnevni red vratimo Zakon o Ustavnom sudu BiH koji je već delegat SDS u Domu naroda BiH Želimir Nešković predlagao u procedure – rekao je Miličević.

On je poručio da opozicija nastavlja borbu na oba fronta, sa željom da potpuno razobliči lažnu politiku SNSD.

– Pakt Trojke, HDZ i SNSD funkcioniše tako da kad Trojka i HDZ predlažu zakon to prolazi, a kad SNSD predlaže zakone onda to ne može. S druge strane, jako se dobro slažu kad dijele pozicije u institucijama vlasti – zaključio je Miličević.

Govoreći o protestima koje je SNSD organizovao juče, Miličević je rekao da je on bio na tim linijama kad je to trebalo, kao i njegovi saborci.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This