Masovno uvlačenje članstva u Dodikov predsjednički ANUS

Masovno uvlačenje članstva u Dodikov predsjednički ANUS

U proglasu “Asocijacije nezavisnih udruženja Srpske”(ANUS) stoji: – Ponosno smo uz Dodika, cilj je masovno uvlačenje članstva u ovaj naš predsjednikov ANUS!

Novoosnovana “Asocijacija nezavisnih udruženja Srpske”(ANUS), koja je upravo predala svoj zahtjev za upis u registar udruženja od javnog značaja, pozvala je u svom osnivačkom proglasu na široku i duboku podršku predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

“Mi ponosno ističemo da smo u ovim teškim vremenima nepokolebljivo uz predsjednika Dodika i da nam je prvi cilj masovno uvlačenje članstva u ovaj naš takoreći Dodikov predsjednički ANUS. Mi smo najprije htjeli da u naziv naše Asocijacije dodamo i riječ ‘republika’, ali bi onda naša skraćenica bila potpuno ista kao i skraćenica republičke Akademije – ANURS, što bi moglo proizvesti veliku zabunu i otežati brzo omasovljenje članstva.

Ovako će vrata naše Asocijacije ostati otvorena i našim akademicima i svim drugim građanima: što nas se više okupi u ovom našem predsjednikovom ANUS-u, uvjereni smo da će se i predsjednik osjetiti sigurniji i ispunjeniji u svom naumu da odbrani ideje slobode, pravde i jednakosti, pogotovo nas nezavisnih, slobodnomislećih članova koji ulazimo u ovu misiju na najčasniji mogući način, ulažući u nju sav svoj ugled, bez ikakvih zadnjih namjera.

Iako ulazimo takoreći iz zadnjih redova, mi se ne guramo i ne laktamo za bilo kakav poslić, položaj ili namještenje: ne tražimo ništa drugo nego da budemo vođeni i navođeni predsjednikovom nuždom gdje god to bude trebalo, Jer, predsjednikova nužda svaki zakon mijenja!”, ističe se u proglasu ANUS-a.

“Kad nepravda postane zakon, otpor je naša dužnost, a najjači otpor nastaje tamo gdje je najveća nužda iliti veliko s…nje, što se kaže prosto i jednostavno!

To su već shvatili oni najhrabriji koji su pohrlili u našu Asocijaciju, mnogi ugledni članovi naše zajednice, a i oni sa nešto manje ugleda. Među nama je značajan broj intelektualaca, poslovnih ljudi, narodnih poslanika, ali i omladine, radnika, seljaka i svakojake poštene inteligencije.

Nećete biti mnogo iznenađeni kada čujete njihova imena, ali ih ne možemo otkrivati prije nego što se formalno registrujemo, da bismo zaštitili dignitet tih časnih ljudi kako ne bi bili unaprijed lažno prozvani kao nekakvi predsjednikovi uvlakači zarad svoje lične koristi, jer bi to jedva dočekali naši neprijatelji, strani plaćenici i domaći izdajnici.

Činjenica da su neke od naših osnivača već ranije lažno nazivali predsjednikovim rektalnim alpinistima i sličnim pogrdnim imenima, dovoljno vam govori o stvarnim namjerama svih tih naših neprijatelja.

Zato je sada u ćutanju sigurnost, što kaže naš veliki pisac, sve dok ne ojačamo našu takoreći duboku državu koja će zaštititi prvo predsjednika, a zatim i sve nas, njegove slobodoljubive sljedbenike. A onda ćemo svi u glas još jače da zapjevamo staru pjesmu Bore Čorbe, uz naš novi dodatak: ko to tvrdi da se mnogo prdi/ to se samo pjeva iz debelog crijeva/ predsjedniku sa desna i lijeva!”, poručuje se u proglasu ANUS-a.

Tekst je satiričnog sadržaja!

Autor: Slobodan Durmanović Foto: Buka/Agencije

CATEGORIES
Share This