Kopija američkog zakona na ruski način

Kopija američkog zakona na ruski način

Zbog procedura Izborni zakon Republike Srpske neće stupiti na snagu u narednih mjesec dana. Milorad Dodik ističe da će se morati prijaviti na predstojeće lokalne izbore po pravilima CIK-a, ali i da postoji način da se izbori održe na proljeće.

U intervjuu za beogradsku “Politiku” predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da će se na predstojeće izbore prijaviti po pravilima Centralne izborne komisije BiH, odnosno na osnovu Izbornog zakona BiH koji je nametnuo Kristijan Šmit.

“Nismo uspjeli u rokovima, moraćemo se prijaviti na ove lokalne izbore čekajući da vidimo sudbinu našeg zakona. Vjerovatno ćemo u iznudici prihvatiti izlazak na izbore. Ali ako to bude moguće, prebacićemo se na primjenu našeg zakona, koji propisuje da prestaju da važe prava da Centralna izborna komisija BiH u Republici Srpskoj sprovodi izbore”, rekao je Dodik.

Napomenuo je da su za dvije godine i opšti izbori, koje će Republika Srpska sprovesti po svom zakonu.

“Postoji, doduše, i drugi način – da napravimo opstrukciju i sačekamo usvajanje našeg zakona pa izbore održimo na proljeće. Ne bi bio prvi put da se izbori odgode”, rekao je Dodik za “Politiku”.

Piše: Gerila.info

CATEGORIES
Share This