Ko je stvarni vlasnik Alumine, Senad ili Goci? Ili neko treći!?

Ko je stvarni vlasnik Alumine, Senad ili Goci? Ili neko treći!?

Iako se u javnosti pojavila informacija da je Gordan Pavlović zvani Goci, kontroverzni biznismen iz Foče, novi vlasnik Alumine iz Zvornika, novac za kupovinu je dao vlasnik Binga Senad Džambić.

Već duže vrijeme se u Zvorniku pričalo da će Senad Džambić da kupi Aluminu i da u cijelom poslu posreduju lokalni SNSD sa bivšim gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem.

Sada se potvrdilo da je vlasnik kompanije Bingo Tuzlak Senad Džambić novčanom pozajmicom pomogao vlasniku firme Pavgord Fočaku Gordanu Pavloviću da postane većinski vlasnik Alumine.

– Jesam uzeo pozajmicu od vlasnika Binga. Nas dvojica smo prijatelji, pomažemo jedan drugi koliko možemo. On više pomaže meni, nego ja njemu, jer on više i ima – kaže Pavlović za Capital.ba .

Pavlović mu je na tome navodno beskrajno zahvalan.

– Da me zovne u pola noći i kaže „Goci, treba mi bubreg“, ja bih mu dao, ali ne zbog para i pozajmica, već zbog njegove čovječnosti. Senad je izuzetan čovjek i zato je i napravio to što ima – kaže Pavlović.

Na pitanje da li postoji mogućnost da vlasnik „Binga“ pozajmicu konvertuje u suvlasništvo Alumine o čemu se spekuliše u javnosti, Pavlović kategorično kaže da od toga nema ništa.

Ipak nas iskustvo uči da treba sačekati da sve ovo prenoći, jer se takođe špekuliše da je prikrivanje Senada Džambića kao stvarnog vlasnika dio  strategije novih kupaca i politička trgovina SNSD-a. Jer su naši „biznismeni“ redom posrednici u političkim trgovinama vlasti.

ISTOK

CATEGORIES
Share This