Ko je američki čovjek: Znamo kako je Dodik došao

Ko je američki čovjek: Znamo kako je Dodik došao

Nastavlja se politika Milorada Dodika: toplo-hladno. Ako bi se realno podvukla crta vlast bi izgubila izbore, a opozicija bi došla na vlast, ipak sve to koči, ne izborna volja građana, nego mašinerija oko Milorada Dodika i SNSD-a, rekao je u rubrici Bez uvijanja jutarnjeg program BN TV politički analitičar Velizar Antić.

Većina će da donosi odluke, te će tako moći da preglasaju predstavnike Republike Srpske –  na taj način poslednja odluka usvajanja Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH jeste prenos nadležnosti, poručio je politički analitičar Antić.

„Ovo nije neki potez koji je neočekivan, nije nešto što već nismo vidjeli u prethodnom periodu. Nastavlja se politika Milorada Dodika: povuci-potegni / toplo – hladno. Danas pričam jedno, sutra pričam drugo. Milorada Dodika ne možete da uhvatite, ne znate koju politiku on zastupa.

I za šta se on u stvari bori, da li je on za BRICS, imao je i takve izjave, da li je za EU, da li je za dobre odnose sa Amerikom ili je za loše odnose?! E, to je njegova politika. Od danas do sutra i ko više da“, kaže Antić.

Vlast i opozicija su se međusobno optuživali ko je izdao Srbe i ko je sluga stranaca. Na pitanje ko je američki čovjek, Dodik ili Vukanović, Antić odgovara:

„Da li je američki plaćenik Milorad Dodik mi to ne znamo, to ne možemo da kažemo kako možda prima pare, ali da li je Milorad Dodik bio dašak svježeg vjetra na Balkanu kada zaista američka politika nije bila blagonaklona prema srpskom narodu, on je bio taj koji je dašak svježeg vjetra od Medlin Olbrajt, a znamo šta je ta žena mislila i govorila o Srbima. To su činjenice.

Znamo ko je bio na tim američkim brodovima, u njihovim sobama, dok je ovde i u Srbije bilo bombardovanje. Za razliku od toga što već znamo da Milorad Dodik jeste došao uz pomoć Amerikanaca, za Nebojšu Vukanovića to ne možemo niti da tvrdimo, niti da znamo da je bilo kontretno nešto da su ga podržali, čak naprotiv vidimo da predstavnici međunarodne zajednice bježe od njega jer on postavlja i neugodna pitanja njima kako to rade i zašto to rade.“

Očekuje nas uzbudljiva kampanja, ne žestoka kao za opšte izbore, ali biće priprema i teren za izbore 2026. godine, kaže Antić, koji u promjene izbornog zakona ne vjeruje.

„Vlast će imaće bolje rezultate jer imaju više resursa, resurse koji su od svih nas, resurse javnih preduzeća, resurse ministarstava, lokalnih samouprava, televizija. Upravo zbog toga i kažem, nije toliko raspoloženje naroda na strani vlasti, kada bi vi realno podvukli crtu, vlast bi vjerovatno, ova vlast bi izgubila izbore i opozicija bi došla na vlast. Ali imate mnogo ovih ali, ali, ali, ali kada saberete sve ali dobijete ovakvu situaciju.“

Ljudi bi trebalo da se ohrabre i da se izbore za svoje bolje sutra glasajući onako kako misle, a ne kako im je naređeno ili potplaćeno, poručeno je u Bez uvijanja.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This