Klan Dodik traži izlaz: Može li ih zaustaviti Centralna banka BiH

Klan Dodik traži izlaz: Može li ih zaustaviti Centralna banka BiH

Agape Best osnovan je 17. novembra 2023. pod istim motom kao i sankcionisani Agape u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, supruge Igora Dodika – “Najbolji obrok ljubavi”.

Iako su svi računi preduzeća u vlasništvu Gorice i Igora Dodika, djece predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ugašeni, njihove firme će nastaviti da posluju. Najbolji primjer za to je restoran Agape koji je preimenovan u Agape Best i na čijem čelu više nije Gorica Dodik, nego Aleksandar Dobrić.

Registracija na Kipru

Agape Best osnovan je 17. novembra 2023. pod istim motom kao i sankcionisani Agape u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, supruge Igora Dodika – “Najbolji obrok ljubavi”. Četiri računa aktivna su u Novoj banci i Atos banci. Adresa Agape Besta je takođe identična onoj na kojoj se nalazi Agape. Vlasnik Aleksandar je rođak porodice Dodik, a njegov otac Mirko Dobrić sa Igorom Dodikom dijeli vlasništvo u kompaniji Fruit Eco.

Nebojša Vukanović objavio je da je i Igor Dodik krenuo novim putem, pa je tako osnovao kompaniju SEE MEDIA RESEARCH.

Podsjećamo, banke u Republici Srpskoj i Federaciji BiH počele su krajem marta da gase račune firmama i osobama sa crne liste SAD-a. Prva sa ugašenim računima bila je humanitarna organizacija Gorice Dodik Srpska kuća, a potom i kompanije Agro voće i Global liberty. Vlasnici ovih firmi su Gorica i Igor Dodik.

Oslobođenje

CATEGORIES
Share This