Kako je Igor Dodik dobio hrvatsko državljanstvo!?

Kako je Igor Dodik dobio hrvatsko državljanstvo!?

O hrvatskim vezama Milorada Dodika koji inače slovi kao hrvatski čovjek, kako ga u tamošnjoj javnosti predstavljaju, već je dosta toga rečeno, a sada je istim stopama krenuo njegov nasljednik sin Igor Dodik, koji je na volšeban način dobio i hrvatsko državljanstvo. Možda cijela ova stvar otvori i pitanje Dodikovog hrvatskog porijekla o kojoj se u javnosti malo zna.

Gostujući u Podcastu Velebit bivši inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske Nikola Kajkić otkrio je da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, prije 15 dana dobio državljanstvo Hrvatske.

– A sad ću vam reći vrhunac. Evo, vašim gledateljima, rekao sam, skidamo rukavice. Prije 15-ak dana je državljanstvo dobio od Ministarstva unutarnjih poslova, znate tko? Igor Dodik. Sin od Milorada Dodika. Ovo vam nisam ni rekao u pripremi emisije da ću reći. Kada je to dobio? Prije nekih 13-14 dana, rekao je Kajkić. Izrazio je čuđenje uzevši u obzir da sa za sticanje državljanstva RH moraju ispuniti određeni uslovi a mora se i – izjasniti kao Hrvat.

– Znači, državljanstvo se može stjeći pri rođenju ili porijeklom. Da prevedem. Morate biti u rođeni u Hrvatskoj, živjeti određen broj godina, morate biti Hrvat, katolik itd. To su u načelu uslovi koji vam daju osnovu da dobijete Hrvatsko državljanstvo. A možda je Milorad Dodik otkrio da je Hrvat? On nije Hrvat. Jeste porijeklom samo on to neće nikad priznati. On se deklarira kao pravoslavac i Srbin, dodao je.

Poslušajte šta je rekao Kajkić. Tek toliko, da se neki ovdašnji Srbi malo otrijezne od Dodikovog velikosrbovanja!

ISTOK

CATEGORIES
Share This