Ivanić: Hrvati koriste Dodika, on im otvara i širi prostor

Ivanić: Hrvati koriste Dodika, on im otvara i širi prostor

Republici Srpskoj ne treba žestoka i čvrsta retorika niti društvo jednog čovjeka koji je sve uzeo u svoje ruke, rekao je Mladen Ivanić. bivši srpski član Predsedništva BiH u emisiji “MAT” BN televizije.

Republiku Srpsku, ističe Ivanić, zemlju neće čuvati pojedinac.

“Srpsku ne čuva ni Dodik ni bilo ko drugi, nju čuvaju njene institucije. Oni koji jačaju institucije, oni čuvaju Srpsku. Oni koji grade lični i porodični autoritet, oni ne čuvaju Republiku Srpsku, oni je uništavaju. Politika u Srpskoj je takva da jedan čovjek sve odlučuje, dok ni tri odsto građana ne zna ko su ministri u Vlade Srpske jer su nebitni. To nije odbrane Republike Srpske, to je urušavanje Srpske.“

Govoreći o Dodikovom  odnosu sa Hrvatskom, odnosno predsjednikom Zoranom Milanovićem i predsjednikom HDZ-a u BiH Draganom Čovićem, Ivanić kaže da se čini da Dodik radi u hrvatskom interesu.

“Dodik svojim stilom i galamom, preuzima na sebe sve udare, a onda Čović iza njega ispada kulturniji i finiji i ima veći manevarski prostor da se bori za svoj ineteres. Mislim da Hrvati koriste Dodika jer im on otvara i širi prostor. Oni se bore za svoje interese i izgledaju puno blaže, nježnije i prihvatljivije, iako su vrlo tvrdi i uporni u ostvarenju svojih ciljeva”, mišljenja je Ivanić.

On ističe da je vidljivo da je to sada državna politika Hrvatske.

“To više nije samo partijska politika HDZ-a. Ja ne vidim da Dodik od toga ima neku korist osim ako voli da ga neko tapše po ramenu i kaže mu “Ti si pravi, samo nastavi tako”. On ustvari koristi ostvarenju tuđih interesa”, zaključuje Ivanić.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This