Istraga ulazi u 7. dan: Najnovije vijesti o nestanku Danke Ilić (2)

Istraga ulazi u 7. dan: Najnovije vijesti o nestanku Danke Ilić (2)

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i provjerava je snimak iz Beča na kome se nalazi djevojčica koja liči na Danku. Bečka policija pokrenula je odmah istragu, a cijela nacija sada čeka da provjera pokaže ko je dijete sa videa.

Austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabilježio jedan Srbin koji živi u Beču.

Kriminalistička služba pokrajine Beč objasnila je kako je slučajni prolaznik primijetio djevojčicu koja liči na Danku u prisustvu dvije žene, a Interpol je raspisao žutu potjernicu za djevojčicom.

Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video djevojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dvije žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtjevom za istragu – navela je bečka policija.

Oni su saslušali svjedoka i uzeli video snimak, a srpska ambasada u Beču apelovala je građanima da ukoliko prepoznaju djevojčicu, odmah obavjeste srpsku ili austrijsku policiju.

Ujak nestale djevojčice je reporterki Blica dao na uvid poslednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu kobnog dana, na kojoj se vidi djevojčica zajedno sa starijim bratom. Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sena i cepanica u dvorištu kuće. Možda se neko sakrio iza i sačekao pravi trenutak. To je poslednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13.20 – kaže Dankin ujak.

Nakon pojavljivanja snimka, Interpol je raspisao žutu potjernicu (potjernicu za nestalim licima) za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

FOTO:
FOTO
CATEGORIES
Share This