Hvale se istorijskom dobiti, a otimaju od naroda

Hvale se istorijskom dobiti, a otimaju od naroda

Povodom odluke Ustavnog suda Republike Srpske kojom je utvrđeno da Narodna skupština Republike Srpske utvrđuje visinu osnovice za borački dodatak, a ne Vlada donošenjem uredbe, potredsjednik SDS-a Ognjen Bodiroga poručuje da Narodna skupština Republike Srpske mora hitno ispuniti svoju obavezu i utvrditi osnovicu koja će značiti i pravičnu nadoknadu za one koji su podnijeli najveću žrtvu za Republiku Srpsku.

“Zašto Vlada Republike Srpske izbjegava da Narodna skupština donose odluku o visini boračkog dodatka i ko će građanima Republike Srpske vratiti novac koji su potrošili jer su račune za električnu energiju plaćali po tarifnoj cijeni koju je Ustavni sud poništio? Sramotno je, što je potvrdio i Ustavni sud Republike Srpske, da u zakonskoj odredbi koja je osporena piše da se ‘osnovica za borački dodatak određuje u skladu sa visinom raspoloživih sredstava u budžetu’. Ustavni sud je dobro konstatovao da su tim borci dovedeni u neizvjesnost. Dok se odvoji za razne namještene tendere, službena auta i 56 miliona КM za Dodikov kabinet, borcima šta ostane. To više ne može tako – borićemo se da prvo budu borci, pa njima šta ostane“, rekao je Bodiroga.

Takođe, kaže on, pošto je Ustavni sud donio odluku o neustavnosti tarifnih cijena električne energije, postavlja se pitanje ko će građanima Republike Srpske koji su oštećeni nadoknaditi štetu jer su plaćali električnu energiju po cijeni koju je Ustavni sud Republike Srpske poništio?

“Stav SDS-a je jasan – cijena električne energije mora biti vraćena na onaj iznos koji je bio u decembru 2022.godine. Hvale se istorijskom dobiti Elektroprivrede, a ovamo otimaju od naroda. Neće više moći“, jasan je Bodiroga.

(BN) Foto: SDS

CATEGORIES
Share This