Govedarica: Vlast priznala Šmita, iako ga nazivaju turistom

Govedarica: Vlast priznala Šmita, iako ga nazivaju turistom

Gostovanje Kristijana Šmita na Radio-televiziji Republike Srpske bilo je tema i u Narodnoj skupštini, nakon sjednice parlamentarnog Odbora za ustavna pitanja.

Predsjednik parlamenta je poručio da neće da komentariše gostovanje Kristijana Šmita na javnom servisu Republike Srpske.

„Niti sam komentarisao kada je bio na N1, niti ću komentarisati kad je na RTRS-u. U Narodnoj skupštini nije bio“, rekao je Nenad Stavandić.

Na pitanje novinara, da li se može desiti da Šmit dođe u Narodnu skupštinu stevandić je rekao da se to neće dogoditi.

„Dok sam ja predsjednik, ja ga pozvati neću niti ću dozvoliti da bude prisutan“, rekao je Stavandić

Šef kluba poslanika Srpske demokratske stranke u NSRS Vukota Govedarica je rekao da zbog privatnih obaveza nije gledao spornu emisiju, ali da je činjenica da oni koji ga nazivaju tursitom na ovaj način još jednom pokazuju da on nema ulogu turiste.

„Jasno je da je Šmit nametnuo odgovarajuće zakone da nosioci najvećih institucionalnih funkcija u Republici Srpskoj priznaju Šmita sa svojim postupcima s jedne strane. S druge strane Šmit je nametnuo Krivični zakon BiH pa smo imali priliku da vidimo da po tom zakonu se Dodiko dazvao u Sud BiH.

To znači da sa svojim postupkom je Dodik prihvatio i gospodina Šmita kao visokog predstavnika i Šmita kao čovjeka koji je nametnuo Krivični zakon Bosne i Hercegovine. To turisti ni u jednoj državi pa ni u BiH ne mogu da rade“, poručio je Govedarica.

Govedarica kaže da je jasno da oni koji nazivaju Šmita turistom se u stvari bave jednim klasičnim populizmom.

„Narodu jedno pričaju, a ustvari sasvim drugo u praksi rade. Sve u svemu žao mi je što na takav način praktično postoji grupacija političkih organizacija koje pokušavaju da izmanipulišu tom pričom u javnosti“, rekao je Govedarica i poručio da oni svojim postupcima poručuju da je Šmit visoki predstavnik u BiH.

(BN) Foto:BN

CATEGORIES
Share This