Govedarica: Vlast da riješi status zaposlenih radnika SDS koji zbog američkih sankcija ne mogu da prime plate

Govedarica: Vlast da riješi status zaposlenih radnika SDS koji zbog američkih sankcija ne mogu da prime plate

Šef Kluba poslanika SDS u NS RS Vukota Govedarica traži od aktuelne vlasti da riješi status zaposlenih radnika SDS koji zbog američkih sankcija ne mogu da prime svoje plate.

Tim povodom Šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica će se sutra, (srijeda, 24. april 2024.) obratiti javnosti u NS RS sa početkom u 12.00 časova.

Govedarica će javnosti i aktuelnoj vlasti iznijeti zahtjev Kluba poslanika SDS da se riješi status zaposlenih radnika Srpske demokratske stranke koji zbog američkih sankcija ne mogu da primaju svoje plate.

Sankcije Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija (OFAC) su dovele do toga da je SDS zvanično ugašen jedini račun u banci nakon obavještenja od 27.3.2024. Nove banke a.d. Banjaluka te je jednostrano raskinut ugovor sa SDS i ugašen njen transakcioni račun u banci.

Gašenjem računa SDS ne postoji model prijavljivanja na izbore bez transakcionog računa, a kao jedna od posledica je i odluka da se prekine radni odnosi za svih 37 zaposlenih službenika u SDS zaključno sa 31. martom 2024. godine.

Izvor: desavanjaubijeljini.com

CATEGORIES
Share This