Govedarica: “Ne pada mi na pamet da idem na skup i da se odazivam na poziv čovjeka koji je rekao da se u Srebrenici desio genocid…“

Govedarica: “Ne pada mi na pamet da idem na skup i da se odazivam na poziv čovjeka koji je rekao da se u Srebrenici desio genocid…“

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u četvrtak, saopšteno je nakon sjednice Kolegijuma.

Na sjednici će se naći šest tačaka, uključujući Nezavisni izvještaj o zločinima u Srebrenici i Izborni zakon.

Predsjednik Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica najavio je podršku izvještaju o zločinima u Srebrenici, ali ne i Izbornom zakonu.

“Mi još uvijek nemamo uvid u to da li se radi o zakonu koji je došao u nacrtu ili je došlo do izmjena. U slučaju da on bude istog sadržaja, on neće biti prihvatljiv za SDS”, rekao je Govedarica.

Na miting koji organizuje Dodik sa partnerima u vlasti,  Govedarica je rekao da se neće odazvati.

“Ne pada mi na pamet da idem na takav skup i da se odazivam na poziv čovjeka koji je rekao da se u Srebrenici desio genocid i da je to nesporna pravna činjenica”, poručio je Govedarica.

Predsjednik Kluba poslanika PDP-a upozorava na pogubnu politiku SNSD-a.

“Ovakva politika SNSD-a vodi do ozbiljnog ugrožavanja ustavne pozicije Republike Srpske. PDP neće učestvovati na mitingu. Smatramo da je to miting vladajućih stranaka i njihovih pristalica”, rekao je Crnadak.

Ni Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red neće se pojaviti na mitingu u četvrtak.

“Nama je žao svake žrtve u ratu i žao mi je što su oni koji su odgovorni za te žrtve danas milioneri, a tom narodu ništa ne preostaje. Danas se njihova žrtva koristi zarad dizanja političkih tenzija”, rekao je Vukanović.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This