Goričina zaova od danas na čelu Republičkog pedagoškog zavoda

Goričina zaova od danas na čelu Republičkog pedagoškog zavoda

– Zaova Gorice Dodik Slađana Tanasić od danas je direktorica Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici održanoj u četvrtak donijela je rješenje o postavljenju Slađane Tanasić, profesora geografije, za direktora Republičkog pedagoškog zavoda na period od pet godina.

Rješenje o postavljenju koje je potpisao predsjednik Vlade RS Radovan Višković juče je objavljeno u Službenom glasniku RS i u rješenju se navodi da odluka o postavljenju stupa na snagu dan nakon objavljivanja.

Na istoj sjednici, Vlada RS je Tanasićevu razriješila dužnosti pomoćnika direktora Sektora za obrazovanje u RPZ zbog, kako se precizira, izbora na javnu funkciju.

Podsjećamo, CAPITAL je objavio da je Tanasićeva, inače rođena sestra Pavla Ćorovića, supruga Gorice Dodik, briljirala na konkursu na kojem je osvojila maksimalnih 50 bodova, ali i da na intervjuu nije imala konkurenciju, jer se Vasiljko Škrivan, drugi kandidat koji je ispunio uslove iz javnog konkrusa nije pojavio na intervjuu.

Iako ni u jednom tekstu nije napisano da je Tanasićeva favorizovana zato što je zaova Gorice Dodik, ona je negodovala zbog pisanja našeg portala, smatrajući da konkurs na koji se prijavila nije informacija o kojoj bi trebalo pisati.

Pokušala nas je optužiti da vršimo opstrukciju rada republičkih organa i diskreditujemo čitav postupak izbora direktora RPZ-a, a nemuštim demantijem samo je potvrdila sve naše navode.

Posebno joj je zasmetalo podsjećanje da se našla u centru dešavanja nakon što je njena koleginica Nina Ninković optužena da joj je u decembru prošle godine sipala mravocid-žoharocid u jutarnju kafu.

Presudom Okružnog suda Banjaluka Ninkovićeva je krajem jula osuđena na dvije godine zatvora za pokušaj ubistva Slađane Tanasić.

(Capital) Foto: Republički pedagoški zavod/Ilustracija

CATEGORIES
Share This