Gacko: Ni regulisanja saobraćaja, ni sportske dvorane, ni razrješenja penzionisane načelnice

Gacko: Ni regulisanja saobraćaja, ni sportske dvorane, ni razrješenja penzionisane načelnice

Kolegij SO Gacko, koji je juče zakazao 21. redovnu sjednicu SO Gacko odbio je prijedlog Kluba odbornika SDS Gacko, kojim je traženo da se na sljedećoj sjednici lokalnog parlamenta razmatra prijedlog o definisanju režima saobraćaja kroz naseljena mjesta i ulice gatačke opštine.

Zanimljivo je da na skupštinskom kolegijumu nije bio prisutan ni načelnik opštine niti ijedan načelnik odjeljenja.
Prisutni iz vladajuće koalicije su istakli da se slažu sa svim konstatacijama, koje je uputio SDS Gacko, ali nisu sigurni kako bi se ovaj problem mogao riješiti. Jedini prisutni iz načelnikovog kabineta, njegov zamjenik Siniša Mandić (bez prava potpisa) istakao je da postoji usmeno obećanje RITE Gacko da će se napraviti jedan vid alternativnog puta ispod stadiona, te da će se čitav proces ubrzati zbog radova na izgradnji kružnog toka, pa samim tim kamioni iz rudnika, iz tehničkih razloga ovom gradskom dionicom neće moći prolaziti.
Pitanje odbornice SDS-a, Jelice Bjeković kakav se epilog pomenute situacije može očekivati, i ovaj put je prošlo bez konkretnog odgovora gdje naravno sve uvijek zavisi od nekog drugog. Ovaj put od Puteva RS.
SDS će opet zauzeti stav o ovom problemu i naravno obavijestiti javnost.
I sljedece pitanje odbornice Bjeković koje se odnosi na razrješenje načelnice Odjeljenja za inspekcijske poslove Dragice Jovović (koja je ispunila uslove za penziju) koga nema u prijedlogu dnevnog reda, a o čemu je SDS pisao predstavku Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, je takođe ostalo bez odgovora. Ovaj put predsjednik SO Gacko Rajko Papović je slegao ramenima i odgovorio da takve odluke nema.

Nezvanično saznajemo da je sve bilo spremno za razrješenje pomenute načelnice, ali se odbornicima većine nije dopao prijedlog načelnika Milinkovića da na to mjesto dođe Lazar Okiljević, službenik u Opštini Gacko i predsjednik Sindikalne organizacije. On je bio kadar PDP-a, ali bi rado promijenio svoj poderani politički dres jer ima „obavezu“ prema načelniku Milinkoviću.

Međutim, načelnik Milinković nema autoritet nad lokalnim SNSD- om, pa je pomenuti prijedlog odbijen. Tako će opet republički inspektori u Gacku morati pisati prekršajne naloge.

Podsjećamo da su još prošle godine na predstavku SDS-a republički inspektori uklonili načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Milivoja Boljanovića.

I treća pitanje odbornice Bjeković prošlo je sa nepotpunim i nesigurnim odgovorom.
Pitanje da li je firma koja izvodi radove na dvorani „Milan i Dušan Tepavčević“ raskinula ugovor sa Opštinom Gacko, Mandic je odgovorio da misli da je to možda i tačno, ali da će se angažovati neko drugi kako bi se radovi završili. Poznato je da na pomenutoj dvorani ništa nije urađeno od dolaska nove vlasti.

Sjednica Skupštine opštine Gacko zakazana je za četvratak 22.februar ove godine.

ISTOK

CATEGORIES
Share This